Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:06 17.11.2023 Søren Frandsen

Kun få læsere henvender sig til Ekstra Bladet om mediets AI-brug

Kun få læsere henvender sig til Ekstra Bladet om mediets AI-brug

Ekstra Bladets journalister er nysgerrige på brugen af kunstig intelligens i deres journalistik. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet får kun få læserhenvendelser om mediets redaktionelle brug af kunstig intelligens.

”På trods af at vores AI-feedbackopfordring er blevet vist på over 10 milliarder sidevisninger, har vi kun modtaget en enkelt e-mail,” sagde Kasper Lindskow, Ekstra Bladets forsknings- og innovationschef, ved sidste uges Digital Tech Summit i Øksnehallen i København.

På konferencen deltog Kasper Lindskow sammen med Luís Cruz-Filipe, lektor og uddannelsesleder på Syddansk Universitet, og Selma Marthedal, ph.d.-studerende samme sted, i en talk om ansvarlig brug af kunstig intelligens i medierne.

Her kom Kasper Lindskow ind på, hvordan Ekstra Bladet redaktionelt arbejder med kunstig intelligens, herunder brugens muligheder og faldgruber, og hvordan brugerne tager imod Ekstra Bladets indsatser på området.

Ekstra Bladet deklarerer alle artikler, der er skrevet af en kunstig intelligens. I forbindelse med artiklerne er der en boks, der forklarer, hvordan artiklen er blevet produceret. Og så kan brugerne klikke på et mail-link og sende direkte feedback til Kasper Lindskow og hans kolleger.

”På Ekstra Bladet har vi aktivt valgt at være meget transparente, fordi vi mener, at det er det rigtige at gøre – uanset om læserne virker bekymrede eller ej,” skriver Kasper Lindskow i en mail til Journalisten.

SENESTE NYT

Flere nyheder