Kun én tysker har aflyst ferie på grund af Thor

Tyskerne aflyser på stribe deres sommerhusferie i Danmark på grund af Thor, lyder det på DR.dk. Det er i så fald en meget lille stribe. Kun en tysker har aflyst sin ferie, præciserer kilden over for Journalisten. DR præciserer på nettet (opdateret)

Thor-feberen raser igen i medierne. I sidste uge var historien om schæferhunden Thor, der står til aflivning, den mest delte nyhedshistorie på de sociale medier. I dag er historien, at dødsdommen over Thor ”får mærkbare konsekvenser” for turismen herhjemme.

”Vrede tyskere aflyser nemlig på stribe deres sommerhusferie i Danmark. De vil ikke holde ferie i et hundemorderland, lyder det.” Det skriver dr.dk, der ved siden af et billede af Thor skriver: ”Vrede tyske turister aflyser deres sommerhusferie i Danmark.”

Direktør for sommerhuskæden Novasol Jan Haapanen er kilde i artiklen, hvor det fremgår, at han får breve hver dag fra vrede tyskere.

»Vi har endda haft folk, der siger, at de har holdt ferie i Danmark i mange år, men nu synes de, at grænsen er nået,« siger han i historien, som Ritzau også har taget op.

Men til journalisten.dk siger Jan Haapanen, at sagen er endt som en kioskbasker. Fakta er, at indtil videre har kun én tysk turist annulleret sin ferie, og Jan Haapanen kan ikke sige, hvor store konsekvenserne bliver for erhvervet.

»Vi taber 4-5 procent af de tyske turister hvert år, men det er ikke kun på grund af hundene. Det er også på grund af det dårlige vejr,« siger Jan Hapaanen, der slet ikke vil sætte tal på, hvor mange tyskere der vælger at blive væk.

»Jeg kan ikke kvantificere det.«

I Tyskland bliver Thors skæbne omtalt på hundehjemmesider og på hundeejersider på Facebook. Men historien er tilsyneladende ikke breaket til de etablerede medier.

På DR Syds hjemmeside kan brugerne diskutere, om hundelovgivningen i Danmark er gået for vidt.

Meget tyder på, at det slet ikke er Thor, der er årsag til tyskernes bekymring, hvor stor den end måtte være:

Jan Haapanen siger, at han for nylig sendte et læserbrev til Jyllands-Posten for at gøre politikerne opmærksom på, at den nye hundelov og forbuddet mod kamphunde afholder en del tyske turister fra at tage til Danmark. Mange tyske turister er nemlig hundeejere og tager til Danmark, fordi de føler sig velkomne her.

(Opdatering klokken 13:45: Dr.dk skriver i en præcisering, at "yderligere research i denne historie har vist, at der ikke er grundlag for at påstå, at tyskere i hobetal – som først hævdet – aflyser deres ferie i Danmark. Konkrete tal fra Novasol og Dansommer viser nu, at de blot har modtaget en aflysning med afsæt i den verserende debat om hundeloven i Danmark").

30 Kommentarer

Lise Whitfield
20. JULI 2013
Vi mister hele tiden flere
Vi mister hele tiden flere turister, blot fordi vi har politikere som ikke kan finde ud at at lave en retfærdig politik! Jeg har gennem min barndom været veninde med en tysk pige (nu 48 år), som hvert år kom til den Jyske Vestkyst med sin mor, far og 8 søskende - det har de alle i familien gjort indtil i år (nu inkl. børn og børnebørn). Min tyske veninde flyttede for nogle år siden til New Zealand, hvor jeg også boede. Hun kommer normalt hjem og besøger familien i Tyskland en gang om året. Hun har nu sagt til hele hendes familie, at hvis de tager til Danmark igen på ferie - så vil hun ikke komme hjem og besøge dem - og dette indtil Danmark laver sin hundelov om. Hele familien er enige med hende, og tager nu til Sverige i stedet. Det vil sige at I blot den familie har vi mistet 16 voksende turister, samt deres 14 børn (vores fremtidige turister)......og jeg er sikker på at der er mange mange flere!!!!!!!
Øjvind Hesselager, redaktør, Journalisten
13. FEBRUAR 2013
Kære hundedebattører

Kære hundedebattører

I befinder jer på et mediekritisk site med en åben debat. I er velkomne til at debattere mediekritik og kommunikation.

Debatten om hundeadfærd må finde et andet forum.

På forhånd tak.
Pia Eriksen
13. FEBRUAR 2013
Og i øvrigt så jeg en
Og i øvrigt så jeg en Gravhund flænse en Rottweiler længe før mobiler blev opfundet Ove Rasmussen, så JO små hunde KAN skambide store hunde! Endnu et bevis på hvor lidt du ved om hunde. ;-)
Pia Eriksen
13. FEBRUAR 2013
Ove Rasmussen, mange af dine
Ove Rasmussen, mange af dine medlemmer i din gruppe er inviteret uden at ane noget om det, så det er let at få 800 tilhængere på en time hvis man bruger dé principper ;-) Og i øvrigt så har jeg vist hørt rigeligt fra dig og din manglende viden om hunde og deres adfærd! Så jeg vælger at overhøre dig, da du ikke er hunde elsker!
theresa kjær
13. FEBRUAR 2013
kære ove

kære ove
jeg udelukkede dig frodi du ikke er saglig og er personlig i dine angreb;)
endnu engang så er jeg altså en person og ikke en anden der gør mit arbejde ;)
jeg er ikke underlagt restriktioner fra nogen som helst ;)

Flere