search

Kun én tysker har aflyst ferie på grund af Thor

Tyskerne aflyser på stribe deres sommerhusferie i Danmark på grund af Thor, lyder det på DR.dk. Det er i så fald en meget lille stribe. Kun en tysker har aflyst sin ferie, præciserer kilden over for Journalisten. DR præciserer på nettet (opdateret)

Thor-feberen raser igen i medierne. I sidste uge var historien om schæferhunden Thor, der står til aflivning, den mest delte nyhedshistorie på de sociale medier. I dag er historien, at dødsdommen over Thor ”får mærkbare konsekvenser” for turismen herhjemme.

”Vrede tyskere aflyser nemlig på stribe deres sommerhusferie i Danmark. De vil ikke holde ferie i et hundemorderland, lyder det.” Det skriver dr.dk, der ved siden af et billede af Thor skriver: ”Vrede tyske turister aflyser deres sommerhusferie i Danmark.”

Direktør for sommerhuskæden Novasol Jan Haapanen er kilde i artiklen, hvor det fremgår, at han får breve hver dag fra vrede tyskere.

»Vi har endda haft folk, der siger, at de har holdt ferie i Danmark i mange år, men nu synes de, at grænsen er nået,« siger han i historien, som Ritzau også har taget op.

Men til journalisten.dk siger Jan Haapanen, at sagen er endt som en kioskbasker. Fakta er, at indtil videre har kun én tysk turist annulleret sin ferie, og Jan Haapanen kan ikke sige, hvor store konsekvenserne bliver for erhvervet.

»Vi taber 4-5 procent af de tyske turister hvert år, men det er ikke kun på grund af hundene. Det er også på grund af det dårlige vejr,« siger Jan Hapaanen, der slet ikke vil sætte tal på, hvor mange tyskere der vælger at blive væk.

»Jeg kan ikke kvantificere det.«

I Tyskland bliver Thors skæbne omtalt på hundehjemmesider og på hundeejersider på Facebook. Men historien er tilsyneladende ikke breaket til de etablerede medier.

På DR Syds hjemmeside kan brugerne diskutere, om hundelovgivningen i Danmark er gået for vidt.

Meget tyder på, at det slet ikke er Thor, der er årsag til tyskernes bekymring, hvor stor den end måtte være:

Jan Haapanen siger, at han for nylig sendte et læserbrev til Jyllands-Posten for at gøre politikerne opmærksom på, at den nye hundelov og forbuddet mod kamphunde afholder en del tyske turister fra at tage til Danmark. Mange tyske turister er nemlig hundeejere og tager til Danmark, fordi de føler sig velkomne her.

(Opdatering klokken 13:45: Dr.dk skriver i en præcisering, at "yderligere research i denne historie har vist, at der ikke er grundlag for at påstå, at tyskere i hobetal – som først hævdet – aflyser deres ferie i Danmark. Konkrete tal fra Novasol og Dansommer viser nu, at de blot har modtaget en aflysning med afsæt i den verserende debat om hundeloven i Danmark").

Kommentarer
30
Mikael Nielsen
05.02.13 15:52
ha ha ha ha hold kæft hvor er
ha ha ha ha hold kæft hvor er det dårlig research. De får vist alt for meget i løn de kære "journalister" i DR. Tænk at niveauet åbenbart ikke skal være højere for at få job i statens medievirksomhed.
Fremhævet af Journalisten
Jan Dyberg
06.02.13 14:02
BREAKING: And aflivet i
BREAKING: And aflivet i stedet for hund....:0)
Fremhævet af Journalisten
Peter Mulvany
07.02.13 14:20
Er det DR, der trækker
Er det DR, der trækker konklusionen for langt eller er det Novasol-direktøren, der fortryder, at han overdriver problemet for sine kunder?
Fremhævet af Journalisten
Jesper Knox
07.02.13 14:36
Jo, men giver man sig som
Jo, men giver man sig som kritiker af DR lidt tid til at researche på, hvad der rent faktisk er skrevet, så vil man erfare, at osse andre udlejningsbureauer har oplevet aflysninger. Til DR Nordjylland fortalte direktør Kaj Frederiksen 5. februar, at man "har konkrete frameldinger dagligt fra tyske turister. Vi bruger for øjeblikket en hel del tid på at forklare vores tyske kunder, hvordan tingene hænger sammen". Så, nej - ikke kun én tysker har aflyst ferie på grund af Thor.
Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
07.02.13 16:01
Thorsagen er tilsyneladende
Thorsagen er tilsyneladende et stort falsum, og "En storm i et glas vand" - DR1 og TV2´s forsøg på at fremprovokere en hetz mod hundeloven som reelt er en succes, er sket med det mest forkvaklede og fejlslagne følelsesporno jeg har oplevet. Man er hoppet på limpinden (bevidst eller ubevidst) af den gift der er lagt ud fra Muskel/Kamphunde tilhængere der ønsker hundeloven nedlagt. Sagen er voldsomt overdrammatiseret og er pisket frem med manipulerede fejloplysninger og har derved, efter min mening, angiveligt medvirket til at opfordre folk til at bryde loven.

Vi er en større gruppe ca. 40.000 der har udtrykt ønske om en hundelov der begrænser udviklingen af farlige hunde i Danmark og vi var lykkelige da vi fik den. Skal den nu falde fordi der findes folk i DR1 og TV2 der mener noget andet. Medierne er vores alle sammen og jeg vil derfor mene, at man bør afholde sig fra at føre en så ensidig debat på en så følelsesmæssig sag, som Thorsagen nu har udviklet sig til.

Thor har skambidt og kan derfor gøre det igen - og det er ingen undskyldning, at det er i selvforsvar, som ejeren til Schæferen ensidigt udtrykker det. Derfor er det kun rimeligt at Thor skal aflives, og betjenten der begik tjenestemandsforseelse bør ligeså fratages sit embede, da han ikke er til at stole på. At sagen har spredt sig til Tyskland og Amerika og diskuteres her, skyldes angivelig de samme M/K-tilhængere der har fyret op under kedelen i Danmark. En typisk måde når man vil have sit budskab ud.
Fremhævet af Journalisten
Tina Hansen
07.02.13 21:05
Hmm nu kan jeg se den gruppe
Hmm nu kan jeg se den gruppe er der 716 medlemmer i Ove. Husk også på at Thor blev taget af politiet alene af den grund, han har det forkerte udseende. Politiet henlagde sagen med slåskampen.

Gør de det, er det fordi der IKKE er nogen sag. Havde Thor skambidt
var han nok aflivet. Det ved enhver da, med den vanvittige lov vi har i dag...

Jeg ved udemærket godt du hader listehunde. Men du kan jo sagtens
sidde der og snakke for loven. De hunde der kommer i klemme, både hvad angår skambid er jo alle hunde der er større. Her kan du jo læne dig roligt tilbage ikke.... Du er jo indehaver af en lille hund. Så du er fredet i klasse A i forhold til alle os med større hunde. Ove det er ALLE med større hunde, uanset race... Derud over synes jeg du tage og læse på lektien inden du udtaler dig... Det er blevet påvist gang på gang i år 2012 at de samme bid stadig er der, og sjovt nok så har loven været til i 2 år. Ergo ingen effekt.

Ligesom dyrlægeforeningen ALTID har været mod dette lovforslag, da de ikke mener det gavner andet end at slå uskyldige hunde ihjel. Det har de endda stået frem og sagt de sidste dage. Men det har du nok ikke set. Eller så mener du bare du er klogere end dem??? DKK bakker endda op om dyrelægeforeningen, så noget er der jo nok om loven er vanvittig
Fremhævet af Journalisten
Helen Lauritsen
07.02.13 21:19
http://www.n-tv.de/panorama
http://www.n-tv.de/panorama/Deutsche-sagen-Urlaub-ab-article10074531.html?fb_action_ids=376745032423994&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22376745032423994%22%3A389701257793368%7D&action_type_map=%7B%22376745032423994%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map
Fremhævet af Journalisten
Helen Lauritsen
07.02.13 21:23
Jeg kan da blive ved med at
Jeg kan da blive ved med at finde sider, hvor der bliver skrevet om den danske hundelov i Tyskland, Holland, Amerika, England, Østrig.... så hvis det ikke er nået ud til medierne, så ved jeg ikke?????
Fremhævet af Journalisten
Tina Hansen
07.02.13 21:24
Hvad ang Thor Ove, reagere
Hvad ang Thor Ove, reagere han som en ganske almindelig hund
gør. Skal han straffes for dette. Puha tør ikke tænke på alle de
hunde der skal aflives landet over ;(
Fremhævet af Journalisten
Lene panduro kristiansen
07.02.13 21:39
Nu må det sgu stoppe. Hunde
Nu må det sgu stoppe. Hunde bliver jo ikke kun aflivet når de bider, men også fordi de er født i en forkert krop. Det er ok at stoppe en bidsk hund, men forkert at små uskyldige hvalpe skal dø, bare fordi regeringen har bestemt de ikke må leve i Danmark. Lave den hundelov om og straf ejerne istedet for de stakkels dyr.
Fremhævet af Journalisten
Annett Rasmussen
08.02.13 15:38
Svar til Ove Rasmussen: For
Svar til Ove Rasmussen: For det første handler Jan Haapanen's udtalelse om en konsekvens af Thorsagen og hundeloven i Danmark, og Jan Haapanen's udtalelse i sig selv, ændrer ikke på selve Thorsagen. For det andet har Thor ikke skambidt nogen. Der er to sager med en hund der hedder Thor, Jettes Thor, er anklaget for skambid. Men loven definerer et hvert bid der resulterer i et sting hos dyrlægen, som skambid, uanset hændelsesforløbet. Thor blev bidt af en angribende hund, og bed igen i selvforsvar. Den angribende hund fik et sår, der var så ubetydeligt, at ejeren valgte ikke at behandle det. Fordi såret ikke blev renset, gik der betændelse i. Dyrlægen måtte herefter åbne såret og lægge dræn ind, og kun fordi der skulle åbnes til drænet, blev det nødvendigt at sy. Det er ikke hvad hundefagfolk kalder for et skam-bid, det er kun politiets skrivebordsjurister, der ingen uddannelse har i almen hundeadfærd, der vurderer på denne måde. Hundeloven er IKKE en succes, når enhver hundeejer på denne måde, kan risikere at få tvangsfjernet og aflivet sin hund, på grund af almindelig hundeadfærd. Masser af sunde og velfungerende hunde er allerede blevet aflivet, til stor savn for deres ejer. Det må stoppe nu.
Fremhævet af Journalisten
Pia Horstmann
08.02.13 22:56
Beklager Ove, at jeg ikke kan
Beklager Ove, at jeg ikke kan linke billederne til dig.. Du ville ellers få en på opleveren. Eller er ovenstående også noget følelsesmæssigt pladder?
Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
09.02.13 17:56
Ja, men så er vi jo tilbage i
Ja, men så er vi jo tilbage i den gamle diskussion. Min holdning er, at når en større hund, M/K-eller ikke, "skambider" så er det yt, for erfaringer viser, at de derved er motiveret til at gøre det igen. Her hjælper det ikke at diskutere skyld, eller henvise til forskellige eksperter eller historier fra folk der ejer en M/K-hund eller har interesser i sådanne, for de vil aldrig være saglige nok til at se objektivt på sådanne sager og slet ikke set i ofrets lys. Det er der mange eksempler på. Tvært imod prøver de M/K-tilhængere angiveligt at bruge Thorsagen som løftestang for deres mer eller mindre skjulte dagsorden, at få en ellers god og effektiv lov ændret til deres fordel ved dels at involvere udlandet med en "røverhistorie" og pressen herhjemme der åbenbart ikke har andet at tage sig til. Sagen er i realiteten "en storm i et glas vand"

Har ejeren til den skambidende hund ret, det kan hverken I eller jeg afgøre i sådanne situationer, for vi var ikke til stede. Politiet har afgørelsen dermed basta og der har jo været involveret eksperter i afgørelsen så jeg er helt tryg ved det. Det er for så vidt også lige meget, for "skambidning" er skambidning og må ikke forekomme.

Loven, der er en beskyttelseslov for dig og mig, er heldigvis helt klar, dog synes jeg det skal defineres bedre hvornår der er tale om skambidning eller ikke. Det kunne man få med under revideringen af loven, men at fjerne forbuddet for de af eksperter udvalgte 13 listehunde, de 13 farligste M/K-racer /typer, på grund af denne ene lille sag, vil være en katastrofe for os alle.

Det er en klar overdrivelse at sige at "en masse" uskyldige hunde bliver ramt af loven. Det er et manipulerende postulat fremsat af folk fra bl.a. M/K-klubbes medlemmer i Fairdog for at sætte loven i et dårligt lys. Fairdog har angivelig som en af deres formålsparagraffer, at få forbudet ophævet så deres farlige M/K-hunde kan komme tilbage på gaderne igen, og det er vi rigtig mange der ikke vil finde os i.

"Do you remember" 2008-10 hvor bølgerne gik højt og hvor der bl.a. fra DKK i 2009 blev skrevet et info til regeringen om alle de mange foruroligninge skambidninger der foregik fra Kamphunde og hvor de nærmest pressede regeringen til at gribe hurtigt ind.

M/K-tilhængere siger at der var tale om en hetz - det rene vrøvl, fordi der blev jo vist resultater der viste hvor farlige de kunne være og referaterne talte deres tydelige sprog. Nu hetzer så visse medier sensationlysten den anden vej og "vejrer morgenstof" i Thorsagen og bringer ensidigt det rene følelsesporno med en Schæfer der har skambidt en anden hund til torvs. Hvor er ejeren til den skambidte hund, jo han/hun er, angiveligt på grund af trusler fra M/K-fanatikkere, tavs og tør ikke stå frem.

I den anden Thorsag er det en ulovlig 9 mdr gammel, født M/K-hund der har overfaldet en anden hund og her er der heller ikke tvivl - hvorfor skulle den så gå fri? Jo det viser nemlig at loven generelt bliver håndteret humant af politiet, så den med "en masse hunde" der bliver aflivet er en udokumenteret skrøne i lighed med de mange andre manipulerede historier der ligeledes er skabt af M/K-tilhængere.
Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
09.02.13 23:56
Tina Hansen, De 716 medlemmer
Tina Hansen, De 716 medlemmer i gruppen Bevar den nye hundelov, er helt ny og er kommet til på få uger, uden nogen egentlig opmærksomhed fra hverken pressen eller anden omtale, så det er egentlig rigtig godt gået, at så mange allerede har meldt sig til. Men der findes andre grupper så som Forbyd Kamphunde i DK! som før Fb ændrede sit konsept, lå på ca. 36.000 som ikke ønskede M/K- hunde i Danmark, så der er rigtig mange der vil flyve i fisk, hvis nogen prøver at ændre på en fungerende hundelov.

Jeg vil godt se den politikker der har ansvaret for en eventuel lovrendring og som skal ud og forklare det første M/K-overfald på f.eks. et barn som er vansiret for resten af livet, hvis det overhoved overlever overfaldet. Børn er næmme ofre og ejeren kan være uansvarlig og hunden ødelagt og så kan ulyken sket. Uansvarlige mennesker har alt for let ved at anskaffe sig en M/K-hund og uansvarlige ejere er der desværre mange af, så derfor er loven nødvendig.

ListeThor som vi kalder ham er en typisk M/K-hundetype som er født langt efter liste forbuddets indførelse, så alene af den grund er han ulovlig. At han så også overfalder og skambider viser bare lovens nødvendighed så politiet har mulighed for at gribe ind over for ejeren der har optrådt lemfældig med sit ansvar og derved er skyld i at ListeThor skal aflives. At han skulle være leveret tilbage til ejeren må vel nærmest være en joke men er det tilfældet passer det jo ikke at politiet er så hårde i vurderingerne som M/K-fanatikkere påstår. Jeres argumenter hænger simpelt hen ikke sammen, ligesom jeres forsøg på at "lovliggøre" politibetjentens dybt ulovlige handling ikke finder forståelse i befolkningen.

At omtale loven som en "vanvittig lov" er et postulat og dårligt argument som ikke deles af flertallet i befolkningen. Tæl blot hvor mange boligforeninger der har vedtaget at forbyde store farlige M/K-hunde i deres områder. Loven er rimelig for alle parter og det kan de fleste heldigvis se.

At påstå at jeg "hader" listehunde er noget du stikker i skoene på mig. Jeg elsker alle dyr men jeg vil til enhver tid forsvare de svage. Det jeg i virkeligheden hader er visse ejeres uansvarlighed og hundenes dertil forbundne farlighed. De kombinationer er alene skyld i at vi er nødsaget til at have en lov der er stærk nok til at styre problemet.

At påstå, at der er lige så mange bid efter lovens ind førelse som før, er da et slag i luften der vil noget. Hvordan kan der være flere bid når I påstår der bliver slagtet en masse M/K-hunde. Logikken må da være, at der i hvertfald må være færre M/K-skambidninger, hvilket hverdagen også viser da man hører mindre om M/K-overfald og fra alle sider hører, at folk nu igen tør lufte deres hunde hvor de før ikke kunne komme.

Dyrlægeforeningens holdning er uintressant da jeg ser en mulig interesse og pengestrøm glide gennem deres hospitaler hver gang en lille hund er blevet skambidt og flænset af en M/K-hund. At DKK enstemmigt skulle bakke op om at hundeloven ikke er så meget i orden at man ikke kan leve med den, er ukorrekt. Det må være noget du drømmer om. Jeg har hørt andre ting om den sag.

Til Helen Lauritzen vil jeg sige, at medieomtalen i udlandet angiveligt er startet op af M/K-grupper i Danmark og plantet hos de samme grupper som også findes i udlandet, så den køber vi ikke.

Lene Panduro, ingen M/K-hund bliver aflivet i Danmark, med mindre den har skambidt, eller dens ejer ikke vil den mere. Loven rummer at alle M/K-hunde kan leve til de dør af sig selv hos sin oprindelige ejer. De listehvalpe der er født efter lovens indførelse bliver rigtignok også aflivet hvis de opdages og ejeren får en kæmpe bøde hvilket vel kun er fortjent for den misgerning det er at fremstille hvalpe der er dødsdømt på forhånd. Det er dem du skal rette din vrede imod og ikke loven. Ejeren har det fulde ansvar for sin hund og også ansvaret for at loven omkring den overholdes. Der er ingen undskyldning hvis han/hun ikke opfylder betingelserne for at have M/K-hund herunder at sikre sig en ordentlig indhegning i de område hvor den befinder sig privat, at føre den i fast kort line og med mundkurv i offentligt rum. Kan man ikke det skal man ikke have M/K-hund. Så enkelt er det.
Fremhævet af Journalisten
theresa kjær
10.02.13 03:58
ove din bandit har savnet dig
ove din bandit har savnet dig ;)
som sædvanligt dur intet andet end det du skriver, og den gruppe på 700 et eller andet... de fleste er addet altså ikke ansøgt og tallet falder efterhånden som folk ser hvad den handler om. den bedste var dog da i addede journalister... good one, men de smuttede vist også ;)
må du have en fremragende debat :) kærlig hilsen theresa
Fremhævet af Journalisten
Tina Hansen
10.02.13 08:20
Ove hvis Thor, som du kalder
Ove hvis Thor, som du kalder liste Thor, havde skambidt, så havde politiet ikke henlagt sagen. Vi har jo alle set hvor lidt der skal til, før en hund bliver aflivet.

Du skal nu heller ikke slå alle over en kam. Jeg er ikke medlem af Fair Dog, og er heller ikke ejer af en forbudt listehund. Jeg kan bare godt se
udover min egen næse, og se denne lov rammer alt for mange uskyldige hunde.

Nej du elsker ikke alle dyr. Jeg kan ihvertfald hurtigt finde 13 racer som du på ingen måde bryder dig om. Sådanne som du ser på det, med denne lov, så skal alle hunde uden stambog, blandningshunde jo aflives. Er det fair synes du??? Det var også sådanne de fremlagde det dengang de indførte loven. De stod endda ved i avisen, de godt vidste en masse hunde ville komme i klemme i loven. Men de valgte at overse dette og vedtage den alligevel.

Jeg er kun glad for det er kommet frem i medierne, hvordan denne lov fungere. Nu går det op for folk hvor modbydelig den er. Nu kan folk se, hvor nemt også de kan stå for at miste deres hund.

Jeg skrev ikke der var kommet flere bid. Jeg skrev at de ikke var blevet mindre... Du har dog ret i at man ikke skal bevidst lade hunde komme til, som der er listehunde race i. Det er der kun en taber i. Hunden desværre. Men det er jo blevet set, gang på gang at politiet bare nupper en hund, de FORMODER at der er listehund i. Ejeren af denne hund, har ikke en chance. Det er umuligt at påvise hvad der er i en blandningshund. Ja man kan hvis denne blandningshund er fra en tæve og hanhund med stamtavle, ellers ikke... Jeg synes ikke det er fair familien Danmark kan stå i dette, og ikke have en jordisk chance, for at forsvare deres hund...

Du glemmer også Ove, at før disse hunde blev jagtet af medierne var det Shæferen der stod for skud, Dobbermannen og Rottweileren har også fået en tur. Skulle de så også bare have været udryddet. Hvad du skriver om DKK Ove. Der er jeg ked af at må sige. Der har du sovet i timen. De har også stået frem i pressen, de har endvidere skrevet deres mening sort på hvidt. Synes du skal finde det og læse hvad der står.

Dyrlægeforeningen, har intet med det offentlige at gøre, så den pengestrøm du der taler om, ved jeg ikke lige hvor skulle komme dem tilgode.

Ove, jeg er ikke vred. Jeg kan bare se udover min egen næse, jeg kan bare se, at denne lov kan ramme os alle uanset hvilken race man har. Jeg glæder mig til den skal revuderes. Så håber jeg at der kommer ligeret for alle. Lig mærke til jeg skriver alle. Det er ikke nogle bestemte racer jeg ser efter. Men alle er også dig og din hund ;o))

Tingene er desværre ikke så sort og hvidt som du stiller det op. Der er en masse gråzoner også.

Vi kan dog blive enige om en ting. Uenige vil vi altid være. Derfor må du have en god debat, og en god dag eller aften alt afhænging af hvornår du læser dette :o))

Fremhævet af Journalisten
Tina Hansen
10.02.13 08:31
Må hellere lige få det sidste
Må hellere lige få det sidste med Ove... Der er lige så mange bid som før ja.. Det viser jo bare tydeligt, nu de, for at bruge dit udtryk har "slagtet "alle de uskyldige hunde, at det ikke kun er dem der bider. Der er da ren logik. Mindre listehunde, men stadig ligeså mange bid....
Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
10.02.13 17:29
Hej Theresa, tror da pokker
Hej Theresa, tror da pokker du har savnet mig for du har jo udelukket mig af din debatside og så har du jo lige som de andre M/K-fanatikkere fået ordre af "bossen" LFA ikke at kommentere hvad jeg skriver. Ps. hvor mange tror du der er add på jeres debatsider - f.eks. på ekstrabladets "Nationen" hvor der kunne snydes groft ved "stemmeurnen"og hvad med jeres medlemskartotek i M/K-klubben.

Kære Tina, jeg har hele historien om liste Thor på førstehånd fra ejeren af hunden fortalt af hende selv og den vil jeg bringe dig længere nede til hvem der eller gider at læse herom så I kan se hvor meget der ofte tages fejl i debatten hvor ingen selv har været til stede.

Min mening er øvrigt den, at M/K-ejerne i bl.a Fairdog mangler krudt i deres argumenter for deres M/K-hunde og så finder man, egentligt ganske succesfuldt på at hægte sig på en sag, der har mediernes følelsesmæssige opmærksomhed og taler til de "blødende" hjerter i Schæfer-Thorsagen. Man manipulerer sig angiveligt hemningsløst ind i sagen der intet har med M/K-hunde at gøre og trækker derved en masse mennesker, der forblindet af det følelsesmæssige, ikke ser hvad M/K-ernes hensigt er. Det er dog undervejs blevet mere tydeligt hvad de egentlig er ude på og jeg tror den form for manipulering på sigt, vil give bagslag. Det eneste den lov har brug for er en helt klar formulering om hvad et skambid er - loven i sig selv fejler ikke noget.

Tina når du siger at mine intentioner går på:

"Sådanne som du ser på det, med denne lov, så skal alle hunde uden stambog, blandningshunde jo aflives".

Er du helt forkert på den, fordi jeg uanset de ricisi det indebære at lade alle M/K- hunde udleve hos sin ejer, som loven jo siger de kan, har jeg erkendt, at det er en fair løsning for dem der er glade for deres hund, og passer dem godt, M/K- eller ikke M/K. Derimod går jeg stærkt ind for loven hvor det modsatte er tilfældet og hvor der er sket en skambidning. Her skiller vandene for mig og jeg kan derfor ikke rigtig se at du siger du er på ALLE hundes side, når du ikke kan indse at du ikke beskytter de småhunde der bliver overfaldet af stårre utilpassede hunde.

Ingen ejer skal bevise noget før han og hans hund har begået en skambidning eller en anden form for ulovlighed. Det vil du se beviser på i den forklaring der gives for neden af ejeren til Liste Thor. Dine argumenter hænger som før sagt ikke rigtig sammen.

Hvad angår DKK, skulle du læse deres info til regeringen 2009 får lovens indførelse - så kan du jo komme igen.

Når jeg nævner "pengestrømmen" hos dyrlægerne har det intet med det offentlige at gøre men med den kendsgerning at de angiveligt lever af de penge de kan tjene på hunde.

Jeg er skam heller ikke vred på dig Tina, men synes din bemærkning om at se ud over ens egen næse er lidt malplaceret. Jeg synes ikke du ser langt nok, når du åbenbart slet ikke tænker på de hunde der, hvis M/K-hunde får lov til at komme tilbage på gaderne, i langt højere grad vil lide en krank skæbne.

Skidt med at vi kan være uenige bare vi kan tale fornuftigt til hinanden. Hvad angår din sidste bemærkning er det ikke mig der siger at der "slagtes" en masse uskyldige hunde, det er M/K-tilhængerne jeg refererer til.

Det jeg siger er at M/K-overfald er reduceret betydeligt siden lovens indførelse og det er derfor jeg ønsker at beholde den. Den har vist sig virkningsfuld, ikke bare i antal M/K-bidepisoder men også virket præventiv blandt de fornuftige M/K-ejere, der passer bedre på, efter den fokus der har været på sagerne. Se det er logik.

En sidegevinst er, at folk nu igen tør bevæge sig ud på ruter de ikke før turde betræde på grund af ligegyldige M/K-ejere med løse M/K-hunde - større frihed til alle. I øvrigt er der ingen der sikkert kan dokumentere at der er flere eller mindre antal bidskader.

Fairdog påstår de har den "endegyldige" statistik men den tror jeg ikke en døjt på, når jeg nu kender deres baggrund som M/K-tilhængere. Det gør dem efter min mening, ret så inhabile i det spørgsmål.
Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
10.02.13 17:49
Her er så ejeren til Liste
Her er så ejeren til Liste Thor´s beretning om sin oplevelse, og jeg må sige at det er en mærkelig behandling hun har fået af politiet. Men det vidner samtidig om, at det ikke står så grelt til mned hovelåse aflivninger når man lader en ulovlig M/K-hund gå fri.

Dette er hvad avisen fik...Vi kommer gående af Mølmarksvej mod Bregnegårdsvænget, tættere på vænget end spar. Imod os kommer en kvinde og en dreng med en hund der trækker fremad. Jeg stopper op med min hund i kort snor fordi jeg føler mig usikker på situationen, ca. 2 meter før, samtidig med går kvinden ud på cykelområdet hvor hun lægger sig på knæ med hundesnoren om hånden og begge hænder omkring halsbåndet, hunden laver legebvævægelser og er lidt vild. jeg er lidt betænklig ved situationen og afventer. Indtil kvinden siger..Han er sød, han gør ikke noget. ok, tænker jeg og tager et skridt fremad. Samtidig giver kvinden slip på halsbåndet og rejser sig op, hvorefter hunden får længre snor. Hunden farer over mod min og i næste sekund er den i munden på hunden..min hund har ikke, på noget tidspunkt været agressiv imod den anden eller de 2 som gik med hunden..kvinden og jeg lægger os begge på knæ ved siden af hinanden og hun prøver at hjælpe min hund ud af munden på hunden ved at med begge hænder at skille hundens mund af..det kunne ikke lade sig gøre. Drengen står et stykke derfra og ser det hele ske. Jeg rejser mig op mens min hund skriger af angst og smerte og råber..nej, nej, nej, min hund, er der ikke nogen der vil ringe efter politiet. Derefter lægger jeg mig på knæ ved siden af hunden igen, kvinden som gik med hunden er der ikke mere..der er nu kommet en ny til, en der ligger med begge arme omkring halsen på hunden. som siger til mig. riv den ud af munden..hvortil jeg svarer.. det kan jeg ikke så længe den bider sammen. Nogen tager fat i hunden´s bagben og hiver op så han nu kun står på de to forben.. dette hjælper ikke.. Nogen råber..spark ham i hovedet hvortil nogen råber nej.. Ud af øjenkrogen ser jeg en gå ned i knæ og jeg fornemmede der ville ske noget.. En mand slog med al kraft et knytnæveslag hunden på kinden. Hunden vågner ligsom op og giver slip.Jeg nåede ikke at få min hund væk før hunden var over ham igen. Jeg opdager at hundens halsbånd er væk..hvordan det er sket ved jeg ikke.. Hvor jeg finder det, kan jeg ikke huske men det lykkes mig at give ham det på ved 3-4 forsøg. Ud af øjenkrogen ser jeg nogen tage hunden´s snor og ham ved siden af mig gå ned i knæ igen.. Jeg ligger stadigt på knæ og er parat til at får min hund fri med begge hænder omkring hans bagparti. Så kommer det næste knytnæveslag og hunden give slip , denne gang bliver holdt tilbage af den person som holder snoren og jeg får min hund fri.. Samtidig kommer politiet til med 3 biler fordi det er blev anmeldt af flere personer. kan ikke huske om det er 1-2 biler der kører igen..politiet beder mig om at gå ind med min hund i indkørelsen til huset hvor det skete. der kalder beboerne os ind i deres gang. I køkkenet sidder kvinden der gik med hunden med blodige hænder. En bekendt af mig som kom tilstede under forløbet bliver hos min hund mens jeg taler med politiet.. En bilist og hendes passagerere som er stoppet op er behjælplige med at ringe til dyrelæge. Politiet udspørger mig ved start af indkørsel til huset.. Derfra ser jeg 3 personer stå med hunden, hende som lå med armene om hunden og en mand med ryggen til som holder hunden samt drengen der fulgtes med kvinden som gik med hunden. Politiet går over for at høre deres historie. Hverken manden eller hende med armene omkring hunden var tilstede da det skete, de er kommet til senere i forløbet..Da politiet er færdige med at tale med dem kommer de over til mig og siger du må godt køre til dyrelæge nu og noget mere som jeg ikke husker...Dertil svarer jeg. jamen det var ikke de 2 der gik med hunden. Hende der gik med hunden sidder inde i huset. Dette måtte jeg gentage en gang til.. hvorefter der blev sagt. et øjeblik og politiet gik ind i huset efter kvinden. De stoppede op ved siden af mig og jeg hører kvinden sige. Må jeg gå hen til min søn, han græder. hvortil politiet siger. ja selvfølgelig og de går. jeg ser politiet sige et eller andet til kvinden med armene omkring hunden som jeg ikke hører men jeg hører hendes svar.. jamen jeg kom løbende fra spar.. Jeg hører også politiet sige til ejeren han skal gå på politistationen, hvilket han gør
Derefter kører vi til dyrelæge hvor min hund har 2 sår der bliver clipset sammen 3 over skulderen og 1 ved bagpartiet samt bidemærke rundt omkring på kroppen.
Jeg er dybt rørt og taknemlig over al den hjælp jeg fik, fra hele mit hjerte TAK til jer alle som hjalp os
ca. 2-3 uger efter modtager jeg et brev fra politiet som gør at jeg ringer dem op og spørger, da jeg ikke helt er inde i hundeloven.. Der fortæller de mig at sagen omkring min hund er frafaldet fordi den ikke er skambidt og det nu skal ordnes over vores forsikringer.. de vil ikke oplyse ejeres navn og forsikring da man ikke gør det i sådane sager men siger at de vil oplyse det til min forsikring. de opretholder de 2 andre anklager som er. hvilken blanding hunden er og om den har adfærdsforstyrrelser..jeg har allerede kontaktet min egen forsikring dagen efter det skete, nu beder de mig igen at ringe til politiet for at få oplysningerne på ejeren...Denne gang får jeg oplysningerne og giver dem videre til min egen forsikring der beder mig kontakte hans´forsikringsselskab og det gør jeg men hundeejeren har ikke meldt det til sin forsikring...hvilket jeg så gør.. de vil kontakte ham, hvilket jeg har fået mail om at det har de gjort men han svarer ikke på henvendelsen.. Det gør han stadigt ikke og min forsikring har nu henvendt sig til hans forsikring, hvordan det så kommer til at gå nu, ved jeg ikke..
Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
10.02.13 17:51
Rettelse til ovennævnte
Rettelse til ovennævnte indlæg: Det er naturligvis ikke ejeren til Liste Thor der beretter men ejeren til den skambidte hund
Fremhævet af Journalisten
Tina Hansen
10.02.13 21:23
Den har vi alle læst i avisen
Den har vi alle læst i avisen Ove. Husk at når politiet har henlagt en sag, så er det nok fordi der ingen er... Så jeg tror nu ikke helt på det ovenstående. For var det virkelig på denne måde, tvivler jeg meget stærkt på politiet havde hanlagt dette... Thor er alene taget for hans udseende...

Derudover synes jeg da jeg lige vil skrive til dig Ove. Du har ret at DKK kom med det de gjorde i 2009. Meen nu er vi i 2013, så kig du hellere der.
Så vil du opdage de har ændret mening. Du kan endda gå ind på deres hjemmeside, og kigge efter....

Som det sidste Ove, så er det ikke kun små hunde der bliver overfaldt. Det gør store sørme da også. Min Rottweiler er blevet overfaldt 2 gange nu, og han er ikke engang 3 år... Den ene gang af en springer spaniel ligende hanhund. Min fik skræmmer og bid, hans slap uden en skade. Anden gang af en Newfoundlænder, hvor min fik bidt noget af hans øre.. Hans fik ikke en skade.

Nej jeg har ikke meldt dette... De var alle hanhunde, og skulle makkere sig. Ja min var i snor, så min blev overfaldt. Hvad der skete med hans øre var uden tvivl rent uheld. Vi fandt ud af det indbyrdes og længere var den ikke. Så jo store hunde kan også blive overfaldt. Det er ikke kun jer med små hunde, og det kan såmen også være ganske "alm" hunde der overfalder.

Må hellere lige slutte din historie helt rigtigt af Ove.... Damen som er ejer af den lille hund. Har fået sine penge af Thors ejers forsikring. Så du glemte lige at få det med. Tvivler du, kan du jo selv spørge hende, ellers står det sort på hvidt fra dem selv i din gruppe.

Så må du have det så godt og ellers have dig en god debat
Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
10.02.13 23:12
Tina ked af at du ikke ser
Tina ked af at du ikke ser det logiske i, at større hunde er farligere end små hunde og at Liste-M/K-hunde er endnu farligere end de fleste andre større hunde i særdeleshed hvor de befinder sig i uansvarlige hænder. Det er videnskablig bevist og vedkendt af et utal af dyrlæger og adfærdsbehandlere samt DKK.

Liste Thor var jo ikke blot overfaldshund men også ulovlig født efter lovens indførelse, så i det tilfælde blev loven ikke fulgt op som den egentlig burde. At ejeren har fået en forsikring udbetalt er i sagens sammenhæng uvæsentlig og en ringe trøst og hindrer jo ikke at ListeThor fremover vokser til, og vil kunne finde på at bide igen. Jeg finder derfor at politiet ikke har været deres opgave voksen og været helt bevidst hvilke konsekvenser det kan få for både din og min sikkerhed og retssikkerheden. Man har angivelig tvært imod behandlet sagen på en for mig at se, nedværdigende og uretmæssig måde over for den skadelidte.

Hvis ikke der er konsekvens efter lovbrud skaber du flere lovovertrædere og det er vel ikke det samfund vi ønsker.

I din bemærkning om at politiet nok har henlagt ListeThorsagen fordi der nok ingen sag er, må jeg trække en parallel til diskutionen omkring Schæfer-Thorsagen. Her har vi ingen ulovlig listehund men en almindelig Schæfer der har begået den samme ulovlige handling, og her er det dit ønske at den bliver frigivet selv om der er tale om alvorlig skambidning efter politiets opfattelse. Her tror du så det modsatte. Kan du se, at din argumentation har en betydelig inkonsekvens mellem disse to sager.

Det er ejerne der har ansvaret for at deres hunde ikke overfalder, det er vi vel alle enige om.

Man hører hele tiden at det er ejerne det er galt med når hunde overfalder. Det er manden for enden af snoren siger de fleste og det har de selvfølgelig til dels ret i alt efter situationen. Det siger M/K-ejerne i hvert fald altid som undskyldning for deres hunde når de er under anklage for en eller anden M/K-skambidning.

Hvis vi lytter til den argumentation, er du og modparten så også skyldigi i de overfald du selv har være involveret i og beskriver ovenfor?
Fremhævet af Journalisten
Tina Hansen
11.02.13 08:58
Ove jeg kan sagtens se det
Ove jeg kan sagtens se det logiske i at større hunde laver større skade end små. Det giver jo sig selv. Jeg kan ikke se det logiske i at større hunde er farligere end små.

Hvis man skal gå ud fra det du skriver der, så skal alle store hunde jo lade livet. Så der kun er små hunde tilbage... Nej den holder ikke..!!Ove som loven er skruet sammen nu, så kan min hund rent faktisk overfalde din. Din hund forsvare sig, og kommer til at bide hul i min. Eller noget af hans øre, så det skal syes. Jeg melder det, og i princippet kan du så stå overfor at skulle miste din hund. Ville du synes det var rimeligt

Fremhævet af Journalisten
Ove Rasmussen
11.02.13 12:38
Tina jeg vil nok se hvordan
Tina jeg vil nok se hvordan en lille Bomuldhund kan skambide en Rothweiler.

Det er ikke et spørgsmål om at udrydde alle store hunde men om at udryde dem der skambider, for dem er der ingen der har brug for i et samfund som Danmark. Jeg fornemmer din frygt fordi du har en hund der er i søgelyset og står på observationslisten. Er det derfor du ikke vil erkende problemet?

Jamen du har lige som alle M/K-ejere ikke noget at frygte med din hund, for skulle den komme ind på listen på grund at den generelle uansvarlighed fra ejere med disse hunde, sker der ikke din hund noget hvis du selv passer ansvarligt på den.

Der er mange store hunde der helt er fritaget for mistanke om mental aggressivitet og så er der dem der er på kanten. Dem kender vi alle som almindelige hunde der en gang i mellem, på grund af deres størrelse, kan være lidt voldsomme og de er jo acceptere gennemgenerationer.

Skillelinien går mellem det vi kalder almindelige hunde og dem på den anden side som er "kunstigt" fremstillet til at indeholde stor aggresivitet. Her finder du M/K-hundene som i særklasse er farlige i et dårligt ejerskab. Derfor er netop disse hunde forbudte. Det er jo ikke for sjov der er lavet en forbudslov, og der ligger stor professionel researts bag ved valget af de 13 racer.
Fremhævet af Journalisten
Tina Hansen
12.02.13 21:14
Ove dengang de valgte de 13
Ove dengang de valgte de 13 racer, valgte de netop dem fordi det ville ramme mindst muligt af befolkningen. Nogle af de racer der er på listen har aldrig været i Danmark...

Ligesom du tit skriver store farlige listehunde. Vidste du at en Amstaff som er på listen, ikke vejer mere end 25 - 30 kg.

For at svare på dit spørgsmål om jeg er bange for min race kommer på listen. Selvfølgelig er jeg da det. Jeg er ejer af en super skøn brugs/familiehund, Rottweileren.

Jeg anser mig selv som en ansvarlig hunde ejer Ove. Jeg træner med min hund i den dertil indrettede klub, jeg træner med min hund, stort set hverdag herhjemme udover. Mange kommer også i klubben for at lære deres hund lidt lydighed til hverdagen, og får at få deres hund socialiseret, lære om racen osv.

Vi er faktisk rigtig mange mennesker som tager ansvar for vores hund og det er der også mange der gør, af dem der nu har en af de forbudte racer.

Du må da kunne forstå at mange som jeg tænker: Hvorfor skal vi straffes??

Når min hund bliver gammel og ikke kan mere. Kan jeg ikke forestille nogen anden race jeg vil have. Engang Rottweiler, altid Rottweiler. Hvis den kommer på listen er det slut. Det vil jeg til hver en tid kæmpe for ikke sker..

Ja der findes uheldige eksempler af ejere, men dem vil der være overalt, og indenfor alle racer.
Der findes jo også mennesker som kører overfor rødt lys, eller køre sprit kørsel. Dem kommer man heller aldrig af med. Men heldigvis holder største delen sig da til loven.


Forøvrigt Ove, så har din hund da også tænder og de kan ligeså vel bide hul, som alle andres hunde kan...

Fremhævet af Journalisten
theresa kjær
13.02.13 02:31
kære ove

kære ove
jeg udelukkede dig frodi du ikke er saglig og er personlig i dine angreb;)
endnu engang så er jeg altså en person og ikke en anden der gør mit arbejde ;)
jeg er ikke underlagt restriktioner fra nogen som helst ;)
Fremhævet af Journalisten
Pia Eriksen
13.02.13 08:48
Ove Rasmussen, mange af dine
Ove Rasmussen, mange af dine medlemmer i din gruppe er inviteret uden at ane noget om det, så det er let at få 800 tilhængere på en time hvis man bruger dé principper ;-) Og i øvrigt så har jeg vist hørt rigeligt fra dig og din manglende viden om hunde og deres adfærd! Så jeg vælger at overhøre dig, da du ikke er hunde elsker!
Fremhævet af Journalisten
Pia Eriksen
13.02.13 08:50
Og i øvrigt så jeg en
Og i øvrigt så jeg en Gravhund flænse en Rottweiler længe før mobiler blev opfundet Ove Rasmussen, så JO små hunde KAN skambide store hunde! Endnu et bevis på hvor lidt du ved om hunde. ;-)
Fremhævet af Journalisten
Øjvind Hesselager, redaktør, Journalisten
13.02.13 08:53
Kære hundedebattører

Kære hundedebattører

I befinder jer på et mediekritisk site med en åben debat. I er velkomne til at debattere mediekritik og kommunikation.

Debatten om hundeadfærd må finde et andet forum.

På forhånd tak.
Fremhævet af Journalisten
Lise Whitfield
20.07.13 14:21
Vi mister hele tiden flere
Vi mister hele tiden flere turister, blot fordi vi har politikere som ikke kan finde ud at at lave en retfærdig politik! Jeg har gennem min barndom været veninde med en tysk pige (nu 48 år), som hvert år kom til den Jyske Vestkyst med sin mor, far og 8 søskende - det har de alle i familien gjort indtil i år (nu inkl. børn og børnebørn). Min tyske veninde flyttede for nogle år siden til New Zealand, hvor jeg også boede. Hun kommer normalt hjem og besøger familien i Tyskland en gang om året. Hun har nu sagt til hele hendes familie, at hvis de tager til Danmark igen på ferie - så vil hun ikke komme hjem og besøge dem - og dette indtil Danmark laver sin hundelov om. Hele familien er enige med hende, og tager nu til Sverige i stedet. Det vil sige at I blot den familie har vi mistet 16 voksende turister, samt deres 14 børn (vores fremtidige turister)......og jeg er sikker på at der er mange mange flere!!!!!!!
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen