search

Kulturradio med slagside

Er medieforliget også tak for sidst til DR med Mette Bock som afsender? Gammel kulturvin på gamle flasker, måske? Får sportsjournalistikken en chance? Næppe.

Er medieforliget også tak for sidst til DR med Mette Bock som afsender? Gammel kulturvin på gamle flasker, måske? Får sportsjournalistikken en chance? Næppe.

Kulturministeren skal være velkommen til at stikke mig en halv million til et færdigudviklet programkoncept på P10, som Politikens kulturredaktør Anita Bay Bundegaard forleden nåede frem til ville være den passende titel på den endnu navneløse radiokanal, Per Stig Møller satte det ganske medieforlig ind på hale i land. Noget med P1+P2+P3+P4 giver P10 sammenholdt med indeværende årstal som markeringens argument. P6 er nu nok mere passende, for der skal rettelig et minus ind foran P2.

Men altså, en halv million til et sportsaktuelt, kritisk debat- og analyseprogram af en halv times varighed hver aften fra 23:00 til 23:30 med eventuel genudsendelse op ad formiddagen næste dag. P3 har for længst skåret sin sportsudsendelse klokken 23 væk, tidspunktet er perfekt til refleksion og samtale efter Champions League- og landskampe. Som optakt til selvsamme. I det hele taget til den kritiske, holdningsprægede sportsjournalistik, der hudfletter milliardindustrien, interesserer både bredt og smalt, og som ellers kun dukker op i festtøjet ved fodboldslutrunder og Olympiske Lege, eller hvis en P1-medarbejder tilfældigvis skulle være snublet over en gangbar vinkel til morgenfladen.

Når man så lige lader øjnene glide nedover det ekspertudvalg, Per Stig har sat sammen til at udvikle konceptet for den nye monopolbrydende public service-radio, er det svært at finde navnetræk til en halv million sportskroner. Svært i det hele taget at få øje på monopolbryderne, da DR-fortiden tydeligt tynger. Ekspertgruppen tæller tre tidligere DR-navne af fem, og vel egentlig såre naturligt, da der stort set ikke findes et produktionsmiljø eller ekspertise uden for statsradiofonien, der kan løfte den opgave. Slet ikke siden Jens Rohde jo er rejst til Bruxelles… Så det blive uundgåeligt nærmest udelukkende at headhunte blandt nuværende DR-ansatte eller rekruttere blandt perlerækken af tidligere chefer i DR. Av min arm, for et brud.

Mette Davidsen-Nielsen, Jesper Sehested Lund, Ole Søndergaard, Rolf Bagger og Mette Bock lyder opremsningen.

Nok næppe Rolf Bagger og Mette Bock, der skal slå et ekstra slag for sportsjournalistikken. Bagger er vel at sammenligne med kulturradioelitens Søren Ryge. Mette Bock en kvindelig pendant. Bagger har en vis anmelderbaggrund på radiofronten, så på indholdssiden har han da en flig at byde ind med. Mette Bock angiveligt også på den grundtvigianske og etiske tolkning af det frie ord i æteren. Derudover har de ikke synderlig forstand på at lave radio. Som Mette Bock heller ikke havde på at lave tv, en lille smule på avisdrift, indtil hun i det vestjyske blandede den med telefonbogsproduktion og gik helt galt i byen. På sport er hun notorisk blank.

Mette Davidsen-Nielsen er garant for medieindsigt og kvalitet. Ikke nødvendigvis for radiofaglighed. Jesper Sehested Lund har administrativ radioerfaring. Mens Ole Søndergaard optræder som kyndigste radiofaglige repræsentant i udvalget.

Den onsindede politiske udlægning går i retning af en vis borgerlig utilfreds med DR-ledelsen. Ikke nødvendigvis på det overordnede ideologiske plan men snare personpolitisk. At den humanistisk funderede kulturminister ikke har et lix-tal til overs for den nok borgerligt placerede men managementfunderede generaldirektør i DR. Møller versus Plummer, tommelskruer fra Kulturministeriet til DR Byen. Og af samme grund problematisk for Kenneth Plummer at få foretræde og indflydelse på medieforligets slutspurt. I modsætning til forrige forlig med den populistisk bevidste Brian Mikkelsen.

En anden udlægning går på endnu et par omdrejninger med skruerne fra DR’s nyligt forsmåede programdirektør, Mette Bock, da hun satte baglandets sejl til som tak for sidst til DR-toppen. Politiske iagttagere har fæstnet sig ved, at Liberal Alliance gik så offensivt til værks i medieforliget, mens de løb skrigende bort fra Genopretningsplanen i panisk angst for at blive identificeret med regeringen. Så da Simon Emil Ammitzbøll sad med ved det interimistiske pressepodie og præsenterede medieforliget, var det i virkeligheden partiboss Anders Samuelsen forlængede arm, vi kunne se hvile på bordkanten. En arm styret lidt længere ude fra fedet i Horsens, hvor Samuelsens søster, Mette Bock, har sit domicil.

At Mette Bock dermed skulle have sæde i ekspertudvalget for den kommende radiokanal, giver på den baggrund nærmest sig selv. Men som i fodboldlandsholdets terminologi blot et udtryk for spekulation i landstrænerens dispositioner. Så den snak tager vi fra 23-23:30 en aften på P6 eller 10 i det nye år…

 

 

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen