Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:32 20.05.2022 Anna Sol Jørgensen og Kerstin Bruun-Hansen

Kulturministeren: Stemningen ved bordet er god

Der bliver ikke tale om et bredt medieforlig.

Det slår kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fast, efter at Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti her til eftermiddag har forladt medieforhandlingerne.

”Nu er vi her, hvor jeg havde ønsket, at det var et bredt forlig. Det var desværre ikke muligt, så nu går vi op og forhandler videre og lander forhåbentlig en rigtig god aftale,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Ifølge ministeren består uenighederne blandt andet om det såkaldte kulturbidrag på fem procent, regeringen gerne ser blive lagt på internationale streaminggiganter. De indtægter skal så gå til producenter af dansk indhold. Det har der imidlertid ikke været fuld opbakning til.

”Vi har faktisk været villige til – og det vil jeg godt kvittere de røde partier for – at sige, at det slipper de blå partier for at være med i. Men det har ikke været nok,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

De blå partiers udtræden af forhandlinger kan nu få betydning for aftalens indhold, understreger hun.

”Det er klart, at nogle af de ting, de blå partier har brugt flere måneder på at få kæmpet ind, risikerer at ryge ud igen, fordi der nu er et andet flertal,” siger hun.

Ministeren forventer og håber, at der ’snart’ bliver indgået en aftale.

”Jeg oplever, at der er rigtig god stemning ved bordet, og at der er villighed til at tage ansvar blandt dem, der er tilbage.”

SENESTE NYT

Flere nyheder