Kulturministeren ønsker professionel DR-bestyrelse

Det skal være slut med, at de politiske partier udpeger medlemmerne af DR's bestyrelse, siger Carina Christensen. Ministeren får dog svært ved at finde et flertal, der vil støtte idéen.

Det skal være slut med, at de politiske partier udpeger medlemmerne af DR's bestyrelse, siger Carina Christensen. Ministeren får dog svært ved at finde et flertal, der vil støtte idéen.

Kulturministeren støtter nu det forslag om, at DR's bestyrelse fremover skal bestå af professionelle folk med indsigt i medieverdenen, som Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, fremsatte før jul.

Carina Christensen ønsker ikke at kritisere den siddende bestyrelse med sit forslag.
"Men vi ønsker generelt professionelle bestyrelser i kulturens verden," siger hun til Dr.dk.

Mens Ellen Trane Nørby begrundede sit forslag med, at den nuværende bestyrelsesmodel medfører, at bestyrelsesmedlemmerne af og til kritiserer DR offentligt, siger kulturministeren, at dette ikke er hendes motiv for at støtte forslaget.
"Det generer ikke mig, at bestyrelsesmedlemmerne giver udtryk for deres holdninger," forklarer ministeren.

Carina Christensen får imidlertid vanskeligt ved at samle et folketingsflertal, der vil støtte forslaget i forbindelse med de kommende forhandlinger om det nye medieforlig. Hverken Socialdemokraterne, SF eller Dansk Folkeparti er begejstrede for idéen.
"DR er hele statens medieorgan, og vi sikrer altså bedst den folkelige forankring ved, at vi folkevalgte udpeger bestyrelsen. Og jeg ser det som et sundhedstegn, at bestyrelsesmedlemmer blander sig i debatten om DR," siger Dansk Folkepartis medieordfører, Karin Nødgaard, til Dr.dk.

1 Kommentar

JACK RANK
11. JANUAR 2010
Re: Kulturministeren ønsker professionel DR-bestyrelse

Kulturministeren støtter nu det forslag om, at DR's bestyrelse fremover skal bestå af professionelle folk med indsigt i medieverdenen. Helt rigtigt, men samme model kunne bruges når der udstedes sendetilladelser til lokal-tv stationerne så man bedre kunne gennemskue alt det plat som sker lige nu hvor lokalt tv er blevet digitalt.

F.eks har jeg aldrig set så mange "tiggerprogrammer" som et hav af hellige tv stationer som ikke havde oplyst at de sendte helligt tv og man er ved at brække sig i lårtykke stråler når man slår over på lokal tv, og der er langt mellem rigtige udsendelser som stationerne selv optager (m e g e t   l a n g t) Få lokal stationer som Amager, tossekassen, ældre tv samt lidt kanal københavn så så er resten pisse helligt.

Samtidig vil jeg opfordre kanalerne til ikke at sende reklamer so er totalt forbudt. Læg samtidig mærke til at det er meget få med sendetilladelser der er i stand til at lave en produktion selv, så derfor skal det være folk fra branchen der holder opsyn med branchens bøller.

Alle med en sendetilladelse får tildelt et større beløb over kr.100000-200000 årligt i 5 år som er offentlige midler som gives i blinde.