Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:41 02.05.2023 Anna Sol Jørgensen

Kulturminister på vej til Bruxelles med danske ønsker til medielov

Kulturminister på vej til Bruxelles med danske ønsker til medielov

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) er på vej til Bruxelles med en række møder med nøgleaktører i forhold til Europa-Kommissionens forslag til en ny europæisk mediefrihedslov.

Med sig har den danske kulturminister en række ønsker til loven, hvis mål er at værne om frie og uafhængige medier i EU-medlemslandene, hvor der i nogle lande er udfordringer med mediefrihed, mediepluralisme, redaktionel uafhængighed og beskyttelse af journalister. Samtidig skal den begrænse techgiganter.

Herhjemme er der dog bekymring for, at kommissionens forslag til loven risikerer at gribe ind i lande, hvor der ikke er problemer.

”Frie medier er en grundlæggende demokratisk værdi, men det er desværre ikke en selvfølge i alle EU-lande. Men det er afgørende, at vi ikke ender med en europæisk regulering, der skader frie og velfungerende medier. Derfor rejser jeg nu til Bruxelles, hvor jeg mødes med en række nøgleaktører og vil arbejde for, at vi også fremover har nogle velfungerende rammer for den danske mediebranche,” siger Jakob Engel-Schmidt i en pressemeddelelse.

SENESTE NYT

Flere nyheder