Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:09 23.03.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Kulturminister overbringer anmodning til techgiganter i Silicon Valley

Torsdag den 24. marts tager kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen til Silicon Valley i Californien og mødes med cheferne for flere store techgiganter. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Under sit besøg vil kulturministeren som en del af regeringens medieudspil officielt anmode udvalgte techvirksomheder om at dele oplysninger om algoritmers effekter på det danske samfund, herunder demokratiet og borgernes trivsel.

”Techgiganterne har selv efterspurgt mere regulering, og nu får de muligheden for at vise, at de mener det. Jeg ser frem til at overbringe anmodningen til blandt andre Facebook og Youtube, og jeg forventer, at de er åbne for at diskutere effekterne og tage deres ansvar på sig,” udtaler Ane Halsboe-Jørgensen.

Hun skal blandt andet mødes med Nick Clegg, President of Global Affairs ved Meta, som ejer Facebook og Instagram, og Neal Mohan, Youtubes Chief Product Officer og Senior Vice President.

I medieudspillet lægges der op til flere initiativer for at styrke den demokratiske kontrol med techgiganterne. Blandt andet et nyt center for tech og demokrati og en styrket indsats mod falske nyheder.

SENESTE NYT

Flere nyheder