Kulturminister Joy Mogensen er gravid

Den 40-årige minister har termin ved årsskiftet og aflyser derfor sin tur til OL i Tokyo

Kulturminister Joy Mogensen er gravid og står til at føde i slutningen af året. Det skriver hun på sin Facebook-profil.

Graviditeten betyder, at ministeren har aflyst planer om at rejse med den danske delegation til de Olympiske Lege i Tokyo, som begynder i næste uge.

“I forhold til mit arbejde betyder det, at jeg begrænser min rejseaktivitet, fordi jeg ikke er vaccineret, og Sundhedsstyrelsen vurderer, at gravide er i risiko for et sværere forløb med Covid-19. Jeg kan derfor ikke deltage ved OL i Tokyo og heppe på vores stjerner, som jeg ellers havde set frem til. Derudover kommer jeg til at passe mit job, frem til jeg går fra,” skriver Joy Mogensen.

Ifølge Kulturministeriet er regeringen i gang med at afklare, om en anden repræsentant kan sendes med.

Kan påvirke medieforhandlinger

Det er endnu uvist, om ministerens graviditet og barsel kommer til at have nogen betydning for forhandlingerne om et nyt medieforlig, som skal i gang i løbet af i år. Det skyldes ikke mindst, at der endnu ikke er sat dato på begyndelsen af forhandlingerne.

Ministeren har dog bekræftet, at forhandlingerne vil begynde i år, og at hun regner med, at de kan afsluttes før eller lige efter årets udgang, hvilket altså er omkring ministerens termin.

Dansk Journalistforbund håber og tror, at forhandlingerne vil begynde kort tid efter sommerferien.

Joy Mogensen er ikke valgt til Folketinget og skal dermed ikke erstattes der. Hun blev hentet ind som kulturminister efter folketingsvalget i 2019, mens hun var borgmester i Roskilde.

Der er ikke sat navn på, hvem der skal varetage hendes ansvarsområder, når hun går på barsel, men hun understreger, at vedkommende kommer til at føre samme politik, og at hun har oplevet en stor opbakning fra regeringen og Statsministeriet.

Mistede ufødt barn

Joy Mogensen har tidligere været gravid, men mistede i 2019 sin ufødte datter kort før termin – en tragedie, hun har fortalt åbent om. Senest i et stort interview i Femina. I den forbindelse var hun sygemeldt i omkring tre måneder.

“Tabet af min datter kort før termin for halvandet år siden gør, at jeg går den kommende tid i møde med lige dele håb og ængstelse. Jeg beder derfor om forståelse for, at min graviditet er et følsomt spørgsmål, som jeg ikke ønsker at sætte mange flere ord på i offentligheden,” skriver ministeren i sit opslag.

Graviditeten i 2019 skete ved kunstig befrugtning, hvilket også er tilfældet for den nuværende graviditet.

0 Kommentarer

Læs også

Joy Mogensen om udskudte medieforhandlinger: Hav tålmodighed

Joy Mogensen om udskudte medieforhandlinger: Hav tålmodighed

03. MARTS 2021

DJ’s ønskeliste til medieforhandlinger: Til kamp mod nyhedsørkener

04. JUNI 2021