Kultur-Carina i praktik som journalist

Redaktionschef på TV SYD Ernst Møller har de store roser fremme om praktikanten Carina Christensen, der mandag gav regional-stationen en hånd med optagelserne.

Redaktionschef på TV SYD Ernst Møller har de store roser fremme om praktikanten Carina Christensen, der mandag gav regional-stationen en hånd med optagelserne.

Flere danske ministre har en fortid som journalister, og noget kan tyde på, at det er lidt af et status-symbol i ministerkredse. I hvert fald besluttede kulturminister Carina Christensen, at hun ikke ville stå tilbage for kolleger som Helge Sander og Connie Hedegaard, og mandag meldte hun sig under pressens faner som journalist-praktikant hos TV SYD.

»Hun er jo opstillet i Vejle-kredsen, og som lokal opstillet politiker har vi en løbende kontakt med hende. En dag, da hun var besøg, snakkede vi om, at hun godt kunne tænke sig at besøge os en dag, og se hvordan det hele fungerede. Jeg regnede det mest for høflighedsfraser, men så i januar ringede hendes pressechef og sagde, at nu var det sgu alvor,« fortæller redaktionschef Ernst Møller.

I går mandag mødte Carina Christensen således in på job kl. 9, for at hjælpe med at forberede aftenens 19.30-udsendelse. Hun kom med på det hold, der skulle til Nordborg på Als, for at lave et indslag om en tandlæge, og var med hele vejen under interview, den efterfølgende redigering og endelig udsendelsens afvikling.

»Jeg tror ministeren blev klogere på, hvordan vi ude i den regionale virkelighed er noget tættere på de mennesker, vi beskriver. Og så fik hun et indblik i den måde, vi arbejder sammen på i TV 2-systemet,« siger Ernst Møller.

TV SYD kunne dog ikke dy sig for at lave et enkelt lille interview med sin egen praktikant, hvor man blandt andet bad kulturministeren forholde sig til de tanker, der har været fremme om at sammenlægge TV 2's regionale stationer med DR's. Og det afviste ministeren – muligvis godt bearbejdet efter den lange køretur fra Nordborg til Kolding.

»Det er jeg ikke den helt store tilhænger af. Jeg synes det er vigtigt, at vi har et stærkt DR og nogle stærke TV2-regioner – og at de udgør hver deres familie og har hver deres særpræg. Kan man samarbejde lokalt om projekter er det fint, men jeg synes det er godt, at vi har to adskilte organisationer,« sagde Carina Christensen.

Journalisten.dk har bedt Ernst Møller lave en praktikant-evaluering af Carina Christensen efter de standard-skemaer, der bruges af Journalisthøjskolen. Ernst Møller mente ikke, skemaet var helt ideelt til denne form for erhvervspraktik, men han har forfattet følgende kommentar til ministerens skudsmålsbog.

"Vi har været glade for at Carina Christensen i praktik på TV SYD. Målet med praktikopholdet var at give Carina Christensen indblik i arbejdsgangen på en regional tv-station – og trods den korte praktikperiode blev målet opfyldt. Carina Christensen har som praktikant på TV SYD mandag den 15. februar 2010 udvist stor enthusiasme og gåpåmod, ligesom hun er i besiddelse af stor baggrundsviden. Praktikantens stærke side er en stor nysgerrighed kombineret med tålmodighed. Begge egenskaber er vigtige ved et fortsat virke i medieverdenen, ligesom Carina Christensen helt sikkert er i besiddelse af en veludviklet samarbejdsevne, der kan få interessenter med forskellige holdninger til at opnå holdbare løsninger."

0 Kommentarer