Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:11 26.08.2022 Jakob Albrecht

Kuldsejlede TV 2-forhandlinger fortsætter i Forligsinstitutionen

Kuldsejlede TV 2-forhandlinger fortsætter i Forligsinstitutionen

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Forhandlinger mellem Dansk Metal, 3F og HK Stat og TV 2 Danmark fortsætter nu i Forligsinstitutionen, hvor parterne skal forsøge at nå frem til en aftale, så den varslede strejke fra 1. oktober kan afblæses.

Det skriver HK Stat.

På TV 2 arbejder HK-medarbejdere typisk i kontorfunktioner som økonomi, løn, HR, jura eller reception, mens Dansk Metal organiserer medarbejdere i TV 2’s supportfunktioner, der blandt andet sørger for driften af it-systemer og mulighederne for at sende et tv-signal ud af huset.

Derfor kan en strejke få konsekvenser for TV 2’s mulighed for at sende til danskerne, har hovedtillidsrepræsentant for journalisterne på TV 2 Lennart Sten tidligere forklaret Journalisten:

”En konflikt 1. oktober betyder formentlig, at det enten rammer et folketingsvalg eller Folketingets åbning. Derudover er der også håndboldsæson i gang på Sporten for fuld kraft. Så truslen er meget markant,” sagde Lennart Sten.

27 medarbejdere på TV 2 er omfattet af HK Stats overenskomst med TV 2 og i alt er 81 medarbejdere ansat på de strejkevarslede overenskomster. Dansk Metal, 3F og HK Stat er alle indkaldt til møder i ’forligsen’ i løbet af eftermiddagen torsdag 1. september.

SENESTE NYT

Flere nyheder