Kronborg til tops i Metro som ny økonomichef

Den hidtidige økonomichef i Metro International, Frank Mooty, forlader koncernen øjeblikkeligt. Ny økonomichef bliver danske Anders Kronborg. »Det var ikke derfor, jeg kom her oprindeligt,« siger han til Journalisten.dk. (opdateret)

Den hidtidige økonomichef i Metro International, Frank Mooty, forlader koncernen øjeblikkeligt. Ny økonomichef bliver danske Anders Kronborg. »Det var ikke derfor, jeg kom her oprindeligt,« siger han til Journalisten.dk. (opdateret)

Anders Kronborg har hidtil haft titlen 'Chief of Staff', men avancerer nu i den internationale gratisavis-koncern. Og ifølge eget udsagn er der ikke tale om en ønskestilling:

»Det var ikke derfor, jeg kom her oprindeligt. Men når nu det er sådan, så… det er ikke fordi, jeg er utilfreds… vi står bare foran en masse udfordringer,« siger Anders Kronborg til Journalisten.dk og understreger, at han altid har haft det godt med den slags udfordringer:

»Jeg synes jo, det var enormt sjovt at lave konsolideringer i Danmark. Eksempelvis med lanceringen af TV 2 News og TV 2 Sport. Men det er enormt vigtigt, at Metro har fokus på det finansielle, fordi vi er børsnoteret. Derfor bliver det også enormt lærerigt,« siger Anders Kronborg med tilføjelsen, at han allerede har erfaringer i samme retning fra Orkla, som også var børsnoteret.

»Noget af det har jeg prøvet før, da jeg var i Orkla.«

Jobbet som økonomichef er ham da også velkendt. Han har tidligere haft ansvaret for økonomien i indtil flere mediekoncerner. Før han kom til Metro i december 2007 var han således koncernfinansdirektør for TV 2 og tidligere havde han lignende job i Det Berlingske Officin og DR.

Ifølge Anders Kronborg er udnævnelsen til økonomichef (CFO) sket efter en indstilling fra kollegaen og koncernchef i Metro International, Per Mikael Jensen. Og selv om Anders Kronborg ikke havde forestillet sig jobskiftet, så er han klar til de nye udfodringer.

»Jeg kunne jo bare have sagt nej,« siger han.

Indtil i dag har Kronborg haft ansvaret for alle funktioner, der går på tværs af Metro International-koncernen. Det vil sige distribution, salg, marketing, implementering af strategier i flere lande og 'alt det praktiske' ved produktionen af avisen. 

Den nye udfordring bliver at konsolidere koncernen på et tidspunkt med finansiel uro på stort set alle markeder:

»Vi skal nok rekapitulere strategien lidt. Vi har allerede lavet en konsolidering i Danmark og Sverige. Men når man kigger på den europæiske økonomi her ognu, så er der store udfordringer i 2009,« siger Anders Kronborg med tilføjelsen, at Metro International er parat til at indgå nye samarbejder samt både køb og salg af dele af koncernen.

»Vi vil gerne være en aktiv spiller i konsolideringen i Eruopa. Måske vi sælger en bid eller vi købe andre. Specielt i Sydeuropa er der brug for , at der sker noget. Det gælder Frankrig, Spanien, Italien og Portugal. Og vi taler da også med de spillere, der er på markedet om alt. Vi er åbne over for alle løsninger. Og jeg håber meget, der kommer til at ske noget,« siger Anders Kronborg til Journalisten.dk. 

(opdateret )

1 Kommentar

thomas jensen
30. SEPTEMBER 2008
Re: Kronborg til tops i Metro som ny økonomichef

så er der endnu et mediehus han skal køre i sænk.

det er utroligt at han får lov, når han to gange har kørt virksomheder ud på afgrunden grundet manglende virkelighedssans.