Kronborg til tops i Metro International

Han blev vraget til jobbet som adm. direktør for TV 2. Nu skal Anders Kronbrog være 'Executive Vice President' i Metro International, oplyser han til Journalisten.dk. Hovedopgaven bliver at styre koncernkontoret i London.

Han blev vraget til jobbet som adm. direktør for TV 2. Nu skal Anders Kronbrog være 'Executive Vice President' i Metro International, oplyser han til Journalisten.dk. Hovedopgaven bliver at styre koncernkontoret i London.

Anders Kronborg er i dag udnævnt til topchef i Metro International. Det oplyser han til Journalisten.dk fra sin nye base i London.
Officielt bliver han Executive Vice President. Og kommer dermed til at arbejde tæt sammen med sin tidligere chef, Per Mikael Jensen. Konkret skal han styre alle stabsfunktioner i Metro-koncernens hovedsæde:

"Jeg får ansvaret for hovedkonteret i London. Og dermed alle stabsfunktionerne. I alt får jeg 70-80 mand i London," siger han til Journalisten.dk

Anders Kronborg er blevet fritstillet øjeblikkeligt fra sin nuværende arbejdsplads, TV 2, hvor han har været økonomidirektør siden 2004 og senest også koncernfinansdirektør samt konstitueret som adm. direktør.

Med det nye job er det slut med at være overordnet økonomisk ansvarlig:

"Det er første gang, jeg slipper for at være finansdirektør og ansvarlig for økonomien. I stedet skal jeg få hovedkontoret til at blive bedre til at understøtte alle lokalafdelingerne af Metro rundt i verden," siger han.

Anders Kronborg peger i den forbindelse på, at der givet er store muligheder for at benchmarke de enkelte lande bedre med hinanden.

"Jeg skal simpelthen få dem til at fungere bedre. Det handler om udveksling og deling af vidensstrategier landene imellem."

Anders Kronborg oplyser, at der er tale om et helt nyoprettet stilling i Metro International, som ikke har eksisteret hidtil. På spørgsmålet om, hvorvidt den er skabt specifikt til ham, svarer han:

"Det skal du sikkert spørge Per Mikael om."

Anders Kronborg får samtidig med skiftet til Metro International en pæn lønforhøjelse. Hvor meget ønsker han ikke at oplyse:

"Det er en hemmelighed," siger han.

Allerede i forgårs meddelte Anders Kronborg , at han fremover skal arbejde i London, men uden at røbe hvilken virksomhed. Han påpegede i den forbindelse, at skiftet til Metro International er et naturligt skridt i hans karriere. Ikke mindst da samtlige kommercielle medievirksomheder i Danmark ikke længere har hovedsæde i landet længere.

»De eneste, der har hovedsæde i Danmark, er de statsejede. Der er ikke andre tilbage. Og hvis du vil være med på det strategiske niveau, så kan du ikke være i Danmark længere,« sagde Anders Kronborg og fremhævede globale mediespillere som Metro, MTG, Mecom, Canal Digital, Telenor, SBS og andre, som alle sidder på de centrale kommercielle medier i Danmark.

Beslutningen om at forlade TV 2 kommer i øvrigt ikke som nogen overraskelse. I august stoppede hans gode ven og arbejdskollage på TV 2, Per Mikael Jensen, for at blive CEO og President for Metro International i London. Og for få uger siden blev Anders Kronborg selv vraget, da TV 2 skulle udpege ny til posten som adm. direktør. Valget faldt som bekendt i stedet på Merete Eldrup.

Nu forlader Kronborg så både TV 2 og Danmark, men vil dog være i landet flere gange om ugen. Han er nemlig gift med en anden travl topchef, direktør i Konkurrencestyrelsen, Agnete Gersing, som han har tre børn sammen med. Og de flytter ikke med til London.

Eftersom Kronborg er blevet fritstillet fra TV 2 starter han praktisk taget med det samme i sit nye job. Han skal dog hjem til København denne weekend og vil også være i landet mandag og tirsdag.

"Men så begynder mit nye liv i Metro," siger han.

Anders Kronborg når dog ikke i at deltage i den årlige julefrokost på TV 2 på Teglholmen i aften.

Læs også om Kronborgs syn på familielivet, der nu ændres dramatisk med fremtidig arbejdsplads i London.

En oversigt over den øverste ledelse af Metro International finder du her. Anders Kronbrog er endnu ikke med på listen.

 

0 Kommentarer