Kronborg allerede i London

Afgående økonomidirektør i TV 2, Anders Kronborg, skal være 'Executive Vice President' i international medievirksomhed. Han er allerede i London og over for Journalisten.dk bekræfter han sine jobplaner.

Afgående økonomidirektør i TV 2, Anders Kronborg, skal være 'Executive Vice President' i international medievirksomhed. Han er allerede i London og over for Journalisten.dk bekræfter han sine jobplaner.

Anders Kronborg skifter til en international børsnoteret virksomhed med base i London. Der bliver tale om en 'global medievirksomhed', siger han til Journalisten.dk.

»Min titel bliver 'Executive Vice President',« siger Anders Kronborg, der først i morgen vil afsløre navnet på mediekoncernen.

»Jeg er lige landet i London, og jeg skal først tale med mine nye ejere,« siger han sent onsdag eftermiddag og tilføjer, at han bliver nødt til at respektere de børsetiske regler.

Anders Kronborg griner dog i telefonen fra lufthavnen i London som reaktion på de foreløbige gisninger om, hvorvidt han starter hos MTG eller Metro International. Sidstnævnte ledes som bekendt af Per Mikael Jensen, der i sommer forlod jobbet som adm. direktør for TV 2 og som for nylig roste Anders Kronborg til skyerne.

Centrale topchefer i MTG-koncernen siger dog til Journalisten.dk, at Anders Kronborg ikke er ansat af MTG. Og at han ikke skal starte hos MTG.

Andre påpeger, at en ansættelse i Mecom, der ejer Det Berlingske Officin, også er en mulighed.

Selv siger Anders Kronborg:

»Jeg kan ikke sige noget endnu.«

Han oplyser dog, at han muligvis allerede tiltræder i løbet af næste måned. Og det er udsigten til større udfordringer, der har lokket ham til London:

»Det har altid handlet om opgaverne for mig. Om de var nok udfordrende. Det er dét, der er alt afgørende.«

Han indrømmer dog, at der også bliver tale om en pæn lønstigning.

»Det er væsentlig bedre løn end hos TV 2. Men det har nu egentlig ikke været så meget det, der trak. Jeg gik faktisk ned i løn, da jeg i sin tid gik fra Berlingske til TV 2,« siger Anders Kronborg til Journalisten.dk.

Flytningen til London har været diskuteret med familien igennem længere tid. Han er gift med en anden travl topchef, direktør i Konkurrencestyrelsen, Agnete Gersing, og sammen har de tre børn.

»Det er ikke noget, der er blevet besluttet i går eller i forgårs. Det er familiemæssigt et eksperiment,« siger han og tilføjer, at han i kontrakten har fået indføjet, at han kan flyve hjem hver eneste dag, hvis han vil det.

»Og fra dør til dør bliver der ikke meget længere end rejsen fra TV 2 i Odense til min privatadresse i København. Men det er da klart, det bliver en familiemæssig udfordring. Den mindste er ti år og den ældste er 19 år,« siger han.

Anders Kronborg skal dog ikke være i London hver eneste dag. Der bliver også dage i Danmark.

Samtidig ser han det som et naturligt skridt i karrieren. Ikke mindst da samtlige kommercielle medievirksomheder i Danmark ikke længere har hovedsæde i landet længere.

»De eneste, der har hovedsæde i Danmark, er de statsejede. Der er ikke andre tilbage. Og hvis du vil være med på det strategiske niveau, så kan du ikke være i Danmark længere,« siger Anders Kronborg og fremhæver globale mediespillere som Metro, MTG, Mecom, Canal Digital, Telenor, SBS og andre, som alle sidder på de centrale kommercielle medier i Danmark.

»Jeg har naturligvis snakket med sådan nogle virksomhedstyper før. Både da Berlingske var til salg og sidste vinter. Så det med at skulle arbejde uden for København har vi talt om i længere tid i familien.«

Anders Kronbrog forventer som sagt, at han i morgen kan løftet sløret for, hvilken virksomhed, han fremover skal repræsentere som Executive Vice President.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Mikael Jensen fra Metro International eller ledelsen i Mecom.

Læs også bestyrelsesformand for TV 2, Niels Boserup om Kronborgs farvel i dag.

0 Kommentarer