Kritiske journalister bliver anholdt i Tyrkiet

Siden AKP-regeringen kom til magten i 2002, er kritiske journalister blevet arresteret og overvåget i Tyrkiet.

Siden AKP-regeringen kom til magten i 2002, er kritiske journalister blevet arresteret og overvåget i Tyrkiet.

Tyrkiet har lige fejret 100 årsdagen for afskaffelsen af pressecensur. Begivenheden blev dog overskygget af en mere penibel sag – den såkaldte Ergenekon-sag. Her har den offentlige anklager tiltalt 86 personer for at være medlemmer af en terrorbevægelse, som modarbejder regeringen. Blandt de tiltalte personer findes der angiveligt flere kritiske journalister. Blandt andet Ilhan Selcuk, en 84-årig chefredaktør på avisen Cumhuriyet. Det skriver Information.

Ergenekon-sagen har skabt røre i den tyrkiske mediebranche, og derfor har Foreningen af Tyrkiske Journalister udsendt en skriftlig erklæring, hvor de udtrykker deres beklagelse over, at flere og flere kritiske journalister bliver anholdt.

Et andet problem for den tyrkiske presse er, at flere medier bliver købt af personer med tætte relationer til magthaverne. Det drejer sig om mediegruppen Sabah-ATV, som er mere end en milliard dollars værd, og den tidligere regeringskritiske Kanal-Turk. Generaldirektøren i Sabah-ATV er premierminister Tayyip Erdogans svigersøn, og Kanal-Turk er blevet købt af en AKP-tilhænger.

0 Kommentarer