Kritiseret spindoktor går af

Statsministeren siger farvel til sin personlige rådgiver gennem flere år Søs Marie Serup. Det sker kort efter at Serup gjorde sig selv upopulær med nedladende Facebook kommentarer om både vælgere og pressen.

Statsministeren siger farvel til sin personlige rådgiver gennem flere år Søs Marie Serup. Det sker kort efter at Serup gjorde sig selv upopulær med nedladende Facebook kommentarer om både vælgere og pressen.

»Skattelettelsernes natur: Først vil vi ikke have dem, når vi så får dem, er de aldrig store nok, men hvis nogen truer med at tage dem fra os, så flejner vi på tværs! Danmark er et dejligt land at lege med politik i:-)«.

Sådan skrev Søs Marie Serup på Facebook for to uger siden, og det skulle hun aldrig have gjort. I hvert fald haglede kritikken ned over hende for at bringe sin egen chef i miskredit med private udmeldinger.

»Når man er ansat som statsministerens spindoktor, er det ikke ret fikst at dumme sig med uigennemtænkte indlæg på Facebook«, skrev Berlingske Tidendes kommentator Thomas Larsen, og tidligere minister fulgte op med at kalde det »hamrende uprofessionelt.«

Mandag aften kom så meldingen om Søs Marie Serups afgang som statsministerens personlige spindoktor. I stedet skal hun nu være pressechef for Venstre, et job hun tidligere har bestredet. Begrundelsen lyder, at hun skal styrke partiet i arbejde frem mod et kommende valg.

Omrokeringen sker små to uger efter at Venstres hidtidige pressechef Søren Lauridsen også stoppede, samtidig med at presseenheden blev lagt sammen med partiets politisk-økonomiske resultat.

35-årige Søs Marie Serup blev udnævnt til spindoktor for Lars Løkke Rasmussen 13. december 2007, og hun var således hans rådgiver under 'bilagssagen', hvor hun efter sigende skulle været en god og personligt vigtig støtte for den daværende finansminister. Som pressechef for Venstre siden maj 2005 havde hun dog allerede været udlånt til Lars Løkke i kortere perioder, blandt andet op til kommunalvalget i november 2005.

Den omdiskuterede Facebook-kommentar i februar var ikke første gang, Søs Marie Serup har gjort sig bemærket på den måde. Under klimatopmødet høstede hun også beske kommentarer på en anden Facebook-meddelelse:

»Undskyld udfaldet: Men hold kæft hvor er det sølle, at danske journalister ikke kan se, at der er ved at ske et gennembrud i forhandlingerne nu – og at min chef ikke er 'usikker', men derimod i gang med en lille genistreg i samarbejde med gode kræfter fra andre lande«.

Et »gennembrud« i klimaforhandlingerne, der som bekendt kom til at udeblive.

Beslutningen om Søs Marie Serups afgang som statsministerens rådgiver skal konfirmeres endeligt på Venstres gruppemøde tirsdag.

0 Kommentarer