Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:58 20.09.2021 Sebastian Goos

Kritik af lokal tv-stations omfattende dækning af borgmesteren

53 gange i perioden fra 28. februar 2020 til 2. marts 2021 medvirkede borgmester Ole Bjørstorp fra Ishøjlisten i tv-indslag på den kommunale tv-station TV-Ishøj, og det er alt for mange gange, mener kritikere.

”Det lugter af noget, der minder om stats-tv i Ishøj, og det synes jeg faktisk er uhyggeligt at tænke på,” siger byrådsmedlem Lennart Hartmann Nielsen fra Venstre i Ishøj til DR.

Det er en redegørelse fra kommunen, der har talt borgmesterens deltagelse i programmerne, og i samme redegørelse fremgår det, at blot tre andre politikere har medvirket henholdsvis fire, to og en gange.

Tv-kanalen ejes ifølge DR af Ishøj Kommune og hører under kommunikationsafdelingen. Den ligger fysisk på direktionsgangen på rådhuset i kommunen, og borgmesteren har kontor på samme gang.  Ifølge DR er kanalen finansieret af borgernes skattekroner.

DR har også talt med eksperter, som finder prioriteringerne på kanalen forkerte:

”Kanalen fungerer reelt set som en propagandakanal for borgmesteren,” siger Roger Buch, kommunalforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Over for DR kan borgmesteren ikke selv genkende kritikken af kanalen:

”Jeg afviser det totalt. For det er da et fuldstændigt vanvittigt synspunkt. Når du har noget, så skal du melde det ud. Det er for borgernes skyld,” siger Ole Bjørstorp.

SENESTE NYT

Flere nyheder