Kritik af Femina for at afsløre kvinde i utroskabssag

Bladet kritiseres for at bringe fornavn på kvinde og nævne hendes by i artikel om utroskab. Det er kun anden gang på 20 år, Femina får kritik

Bladet kritiseres for at bringe fornavn på kvinde og nævne hendes by i artikel om utroskab. Det er kun anden gang på 20 år, Femina får kritik

Det er næsten 20 år siden, Femina sidst fik kritik i Pressenævnet. Men i dag skete det igen.

Femina bliver kritiseret for ikke at have sløret identiteten på en kvinde, der ikke selv udtaler sig til artiklen "I sjældne øjeblikke fik han mig til at føle mig som den eneste ene", der blev bragt i Femina i august.

Artiklen fik den pågældende kvinde til at klage til Pressenævnet.

Pressenævnet begrunder kritikken af Femina med, at det er muligt at identificere kvinden alene ud fra hendes fornavn og den by, hun bor i. Femina har ellers argumenteret for, at navnet er almindeligt, og at der er tale om en større, dansk by, og at det derfor ikke er muligt at identificere hende.

Artiklen er et interview med en kvinde, der fortæller om sin kærestes utroskab. Kvinden fortæller bl.a., hvordan hun opdagede, at kæresten var i kontakt med den kvinde, der senere altså har klaget til Pressenævnet.

Den pågældende afslørede kvinde mener, at Feminas artikel er injurierende. Den del af klagen har Pressenævnet ikke taget stilling til, da "spørgsmålet om, hvorvidt straffeloven er overtrådt, henhører under domstolene og falder uden for nævnets kompetence".

Da klager ikke har ønsket kendelsen offentliggjort i Femina, pålægger Pressenævnet ikke offentliggørelse i medfør af medieansvarsloven § 49.

0 Kommentarer