Journalistforbundet ændrede betingelserne for tv-konkurrencen, efter indsendelsesfristen var udløbet. Forbundet erkender, at det var uheldigt, men fastholdt de nye kriterier.
Da Journalistforbundet havde inviteret til en konkurrence for bedste programide, stod de fem finalister foran en jury og præsenterede deres ide – de pitchede, som det hedder i tv-sproget.
Det vidste de ikke på forhånd. I betingelserne for konkurrencen stod nemlig, at "Vinderen af konkurrencen præsenteres tirsdag den 30. oktober…". Men 9. oktober, ni dage efter at deltagerne havde indsendt deres ideer, fik de et brev, hvor der stod:
"Juryen skal så i fællesskab udpege de 3-5 bedste forslag. Jeg kontakter herefter de nominerede, som vil blive bedt om at pitche/fremlægge deres idé for juryen og resten af salen…" skrev faglig sekretær Lone Amtrup, som arrangerede konkurrencen.
"Det er helt uacceptabelt at ændre betingelserne midt i det hele," siger Kenneth Wöhlisfelt, der er freelance tv-journalist, og som selv deltog i konkurrencen.
"Vi skulle have vidst det fra starten, så kunne vi have taget stilling til, om vi ville deltage på de betingelser. Dem, jeg har talt med, har brugt mellem tre og fem dage på at skrive idéen igennem. Vi føler os snydt, fordi betin-gelserne pludselig var nogle helt andre end dem, vi tilmeldte os under," siger Kenneth Wöhlisfelt.
Tre dage efter de nye betin-gelser var blevet offentliggjort, skrev Kenneth Wöhlisfelt til Lone Amtrup. Han mener, sagen er principiel.
Et af Kenneth Wöhlisfelts kritikpunkter er, at pitchingen øger risikoen for, at deltagerne kan løbe med hinandens ideer.
En uge efter Wöhlisfelts brev, sendte Lone Amtrup et nyt brev ud til deltagerne. Her stod, at deltagerne havde mulighed for at fremlægge idéen alene for juryen og ikke for publikum, hvis de ønskede det.
"Det havde været en fordel, hvis hele arrangementet var beskrevet i detaljer på forhånd. Men jeg mener ikke, jeg har lavet om på betingelserne," siger Lone Amtrup og fortæller, at hun har fået mange henvendelser fra folk, der var meget glade for arrangementet.
Hun fastholdt, at de nominerede skulle fremlægge deres ide. Det gjorde ikke Kenneth Wöhlisfelt tilfreds. Han henvendte sig til Freelancegruppen, der besluttede sig til at videregive sagen til Ophavsretsfondens forretningsudvalg, som har bevilget pengene til konkurrencen. Det holdt et møde den 22. oktober, otte dage inden konkurrencen fandt sted.
"Vi kan godt se, at det er lidt uheldigt, at betingelserne bliver ændret. Læren er, at man skal være mere præcis fra starten, og det vil vi være en anden gang," siger Christian Kierkegaard, formand for Ophavsretsfondens forretningsudvalg og næstformand i Journalistforbundet.
Læs også: Pitch-stars, Ideudvikling koster og Tv-ideer på liste
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.