Kristian Strøbech skal styre “nye medier” på Journalisthøjskolen

Journalisthøjskolen i Århus sætter fremover særligt fokus på "nye medier". Kristian Strøbech skal som ny faglig leder af området implementere nye medier i undervisningen.

Journalisthøjskolen i Århus sætter fremover særligt fokus på "nye medier". Kristian Strøbech skal som ny faglig leder af området implementere nye medier i undervisningen.

"Udnævnelsen til faglig leder gør den forskel, at jeg nu får mere tid til at arbejde med udvikling og implementering, end jeg havde som projektleder sideløbende med min undervisning," siger Kristian Strøbech, der har været projektleder det seneste halvandet år. 

Kristian Strøbech vil koncentrere sig om tre omdrejningspunkter i arbejdet som faglig leder af nye medier:

  1. Etablering af en læringsportal om nye medier. Det bliver et online læringssite, der både kan bruges af studerende, medarbejdere og branchen. Portalen skal udvikles i et nært samarbejde mellem UPDATE og Journalisthøjskolen. I første omgang er målgruppen journalister og journaliststuderende i Norden.
  2. Videreudvikling af de "hårde it-kompetencer" blandt studerende og medarbejdere. Det gælder tekniske it-kompetencer, som i dag er nødvendige i mediebranchen for at kunne formidle sine historier. Journalisthøjskolens nyudviklede it-curriculum er et vigtigt instrument.
  3. Undersøgelse af hvad konsekvensen er for journalistikken, når nye medier kræver nye måder at formidle på.

 
Kristian Strøbech bor i Låsby ved Århus og har været lektor på Journalisthøjskolen siden 2001, hvor han blev ansat til at undervise på 7. semesters mediespeciale i online- og multimediejournalistik. Siden 2007 har Kristian Strøbech stået i spidsen for Journalisthøjskolens satsning på nye medier.

Ifølge Journalisthøjskolens uddannelseschef, Henrik W. Jørgensen, skal selve titlen "nye medier" tages bogstaveligt.

"Nye medier dækker over både de medier, som web, mobil og sociale medier, der i dag er nye, og over de medier, vi endnu ikke har set, men som ganske givet kommer," siger Henrik W. Jørgensen.

0 Kommentarer