Kristian Dahls Mindelegat

 

 

Kaare Gotfredsen, Danske Kommuner, fik Kristian Dahls Mindelegat i Kreds 1 for sit engagement i integration, teknik og miljø. Det er første gang siden 1971, at legatet går til en ansat på et organisationsblad.

Den gang gik det til Ole Andersen fra Fagbladet for hans "fornyelse og udbygning af kommunikationen inden for fagbevægelsen".

"Det er nok ikke et tilfælde, at der er gået så mange år mellem disse uddelinger. For uden at være for fordomsfuld, så er organisationsblade sjældent de medier, hvor den kritiske, gennembrydende journalistik får mest lov til at udfolde sig. Udgiverne får ofte alt for mange nervøse trækninger under læsningen, og de viger sjældent tilbage for at bruge deres magt til at stoppe enhver antydning af intern kritik i bladet," sagde formanden for Kristian Dahls Mindelegat, Rene Simmel.

"Du har vist, at det er muligt at lave kritisk, skarp og væsentlig journalistik, også på et organisationsblad… historier som de danske kommuner har brug for, selv om ikke alle borgmestre elsker dig," sagde Rene Simmel.

0 Kommentarer