Kristian Dahls mindelegat til Politiken

Journalisterne Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen fra Politiken får Kristian Dahls mindelegat for deres artikler om dopingmisbrug og det kriminelle miljø bag

I går aftes blev det offentliggjort at Kreds 1’s hæderspris Kristian Dahls mindelegat går til Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen.  Juryen skriver således:

”I en lang række artikler bragt fra det sene efterår 2012 og et år frem afdækkede de to journalister, hvor udbredt problemet med doping er i Danmark. Dopingmisbrug forekommer i både elitesportsmiljøer og i fitnesscentre, hvor almindelige mennesker kommer, og det kan have store helbredsmæssige konsekvenser.

Artiklerne tager sine læsere med til hjørner af et skjult Danmark, og giver et sjældent indblik i det kriminelle miljø bag dopingen, som strækker sig fra Indien til Danmark. Efter at artikelserien begyndte, har Folketinget tredoblet strafferammen for grov dopingkriminalitet.”

I alt var seks projekter nominerede til prisen, og juryen skriver i begrundelsen for prisen, at feltet til årets pris ”har været usædvanligt stærkt”

En af historierne, som Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen har vundet for, handler om jagten på en dansk dopingbagmand, som sidder i Indien. Den kan læses her.

0 Kommentarer