Når folk søger på emner som aktiv dødshjælp, ægteskab eller bispevalg, skal Kristeligt Dagblads artikler helst ligge øverst i søgeresultatet. Kristeligt-dagblad.dk satser fremover mindre på løbende nyhedsopdatering og mere på baggrund og sammenhæng.
Journalister på Kristeligt-dagblad.dk skal fremover bruge mere energi på at sikre, at hjemmesiden ryger højt op i søgeresultatet, når netbrugerne søger viden om de emner, som avisen i forvejen skriver om. Til gengæld skal journalisterne bruge færre kræfter på den løbende nyhedsopdatering.
Kristeligt Dagblad er ved at revurdere sin strategi på nettet, så den i højere grad tager højde for, at Kristeligt Dagblad er en nicheavis. Det fortæller chefredaktør Erik Bjerager til Journalisten.dk.
»På Kristeligt-dagblad.dk vil vi gerne være endnu bedre til at præsentere det, som vi allerede er stærke i, og gøre det på en mere indbydende måde end i dag. For os er den journalistiske udfordring ikke bare at være hurtig med nyhederne. Det er også at være grundige med det rigtige stof. Det handler om at give overblik og skabe sammenhæng,« siger han.
Han er på udkig efter netjournalister, der er optagede af, hvordan trafikken på internettet fungerer. Det er ikke nok kun at ville skrive hurtige nyheder.
»Vi skal have journalister, der er optaget af, at vores tema om for eksempel aktiv dødshjælp ligger højere end Wikipedias tema om aktiv dødshjælp,« siger Erik Bjerager og foretager straks en søgning på emnet.
Søgningen viser, at Kristeligt Dagblad ligger som nummer fire i en Google-søgning på emnet. På førerpladsen ligger en græsrodbevægelse, Politiken.dk er nummer to og på tredjepladsen ligger Wikipedia.
»Som journalist på Kristeligt-Dagblad skal man være interesseret i nettets mange muligheder og have flair for det tekniske, som jeg personligt ikke har, men som mange nyuddannede journalister har, fordi det er en del af deres univers,« siger Erik Bjerager.
Kristeligt-Dagblads nye netstrategi er et opgør med den hidtidige tankegang på mange netaviser.
»Der har været en noget bevidstløs tendens til, at alle ville konkurrere på at være hurtige. Vi vil hellere konkurrere på baggrundsstof og på at skabe sammenhæng,« siger Bjerager.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.