Kristeligt Dagblad tvunget til at flytte

Efter næsten uafbrudt fremgang de seneste 15 år er Kristeligt Dagblad blevet for mange til Rosengården. Nu flytter de i nye og større redaktionslokaler, fortæller chefredaktør Erik Bjerager til Journalisten.dk. Læs hvor her.

Efter næsten uafbrudt fremgang de seneste 15 år er Kristeligt Dagblad blevet for mange til Rosengården. Nu flytter de i nye og større redaktionslokaler, fortæller chefredaktør Erik Bjerager til Journalisten.dk. Læs hvor her.

Kristeligt Dagblad har oplevet fremgang i mange år. Nu har avisen ansat så mange nye medarbejdere, at de har besluttet at flytte til nye og større redaktionslokaler.

Til marts 2011 rykker Kristeligt Dagblad ind på Vimmelskaftet i indre København.

»Vi er blevet for mange til at være på de kvadratmeter, der er. Vi har boet her i Rosengården siden 1996, og dengang var vi 45 ansatte. I dag er vi cirka 85. Vi har ikke mulighed for at udvide, hvor vi er, og derfor har vi fundet et nyt og rigtig godt domicil,« siger ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager til Journalisten.dk.

Avisen slår flere lejemål sammen for at få plads til alle medarbejderne. I de nye lokaler har blandt andre Weekendavisen og Kammeradvokaten tidligere haft til huse.

Hvorfor er I blevet for mange til de lokaler, I har?

»Det er, fordi Kristeligt Dagblad er en avis i vækst. Kristeligt Dagblads oplag har været stigende i mange år, og det betyder, at vi har kunnet ansætte flere journalister og flere medarbejdere. Vi har udvidet vores internetafdeling, og vi har startet et forlag. Vi er gået frem stort set uden ophør de sidste femten år,« siger Erik Bjerager.

Han fortæller, at det har været en langsommelig proces at finde de nye redaktionslokaler.

»Vi har ledt i to år efter et godt sted at være. Vi vil gerne blive i det indre København, og det var meget svært at finde noget, der kunne tilfredsstille vores og medarbejdernes ønsker. Vi har ledt efter redaktionslokaler, der ikke var ét stort rum, men omvendt har vi heller ikke ønsket at sætte folk i cellekontorer. Det, vi flytter ind i, er en blanding af fælleskontorer til fire-fem mennesker, meget få enkeltmandskontorer og nogle store rum til redaktionssekretariatet, internetafdelingen og forskellige andre.«

Erik Bjerager oplyser, at det nye lejemål er billigere end det nuværende, hvis der regnes per kvadratmeter.

Kristeligt Dagblad er i øvrigt en af de få betalingsaviser, der går frem i de oplagstal, der netop er fremlagt . Tallene sammenligner oktober 2010 med samme måned sidste år.

0 Kommentarer