Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:23 10.01.2023 Sebastian Goos

Kristeligt Dagblad: Kurt Strand burde ikke skrive Orientering-klumme

Kristeligt Dagblad ville ikke have bedt Kurt Strand om at skrive en meget kritisk mediekommentar om ændringerne på programmet ’Orientering’ på DR, hvis avisen havde været bekendt med, at Kurt Strands kone indtil for nylig var ansat på programmet, men modvilligt blev flyttet til en anden afdeling.

Det skriver Frihedsbrevet.

”Hvis vi vidste det, ville vi naturligvis ikke have bedt Kurt Strand om at skrive den pågældende mediekommentar. En deklarering havde kun været den næstbedste løsning,” siger Jeppe Duvå, chefredaktør på Kristeligt Dagblad, til Frihedsbrevet.

Frihedsbrevet har også konfronteret Kurt Strand, som ikke mener, at hans kritik af DR’s beslutninger er blevet påvirket af, at konen er blevet omplaceret:

”Selvfølgelig er man da påvirket af det, når nogen i en familie bliver flyttet til et andet job uden selv at have bedt om det. Det ville da være mærkeligt andet. Men det er jo ikke det samme som, at min kritik bygger på det. Min kritik forholder sig til, hvad der sker med ’Orientering’ som et to timer langt eftermiddagsprogram på P1. Og det er sådan set ligegyldigt, om min kone arbejder der eller ej. Det har jo ikke noget med det at gøre,” siger han blandt andet til Frihedsbrevet.

SENESTE NYT

Flere nyheder