Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:42 31.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Kristeligt Dagblad får million-underskud

Kristeligt Dagblad får million-underskud

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kristeligt Dagblad kom ud af 2022 med et underskud på 21,5 millioner kroner i mediehuset.

Det fremgår af en pressemeddelelse i forbindelse med godkendelse af årsregnskabet.

Selve avisvirksomheden kom ud med et underskud på to millioner kroner. Det er, står der i pressemeddelelsen, et tilfredsstilende resultat set i lyset af den overordnede økonomiske situation kombineret med stigende udgifter til digitalisering, distribution og papir.

Hvad læsertal angår, er der godt nyt. Læsetallet for avisen voksede til 210.000 ugentlige læsere, og den digitale brug af avisen steg med 39 procent.

”To forhold er afgørende for Kristeligt Dagblads økonomi. Et politisk forlig om mediestøtten, der udviser forståelse for mindre landsdækkende kvalitetsavisers udsatte situation, skal falde på plads, og prisstigningerne på at distribuere aviserne i hele landet skal ned i et mere moderat leje,” siger administrerende direktør Hans-Christian Kock i pressemeddelelsen.

Kristeligt Dagblad meldte i januar ud, at avisen mangler fem millioner kroner, fordi abonnenterne falder fra. Det betød, at stillinger i huset blev påvirket. I alt blev fem redaktionelle stillinger i huset påvirket. Tre medarbejdere tog imod en frivillig fratrædelsesaftale, og derudover blev to stillinger ikke genbesat.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder