Kristeligt-dagblad.dk går Wiki-vejen

Kristeligt Dagblad går mod strømmen på nettet, og den relancerede hjemmeside satser på fordybelse og temaafsnit bygget op som Wikipedia-artikler.

Kristeligt Dagblad går mod strømmen på nettet, og den relancerede hjemmeside satser på fordybelse og temaafsnit bygget op som Wikipedia-artikler.

Læserne af Kristeligt-dagblad.dk kommer ikke efter de hurtige nyheder. I stedet hitter ældre og mere tidløse artikler, og nu gør avisen de gamle artikler mere overskuelige.

»Der er rigtig mange fragmenterede nyheder, der farer igennem cyberspace. Vi kan se, at vi har vores største læseraktivitet på ældre artikler, og ikke på nyheder,« siger internetchef på Kristeligt Dagblad, Anders Ellebæk Madsen.

Kristeligt-dagblad.dk har relanceret og indeholder nu en temasektion med over 600 temaer. I stedet for at kigge mod de andre store dagblade, er det internetleksikonet Wikipedia, der har været forbilledet.

»Wikipedia har været bedre end aviserne til at strukturere indhold på nettet. Når jeg går ind på New York Times' Obama-tema, så er der 6700 artikler klasket oven på hinanden med lidt multimedie og lignende, men det er svært at få et overblik. På Wikipedia kan jeg bedre orientere mig,« siger Anders Ellebæk Madsen.

Klikker du på eksempelvis ind på Kristeligt Dagblads tema om aktiv dødshjælp, finder du en indholdsfortegnelse inspireret af Wikipedia. Temaet består af leksikale oplysninger om aktiv dødshjælp samt links til de bedste artikler om emnet fra Kristeligt Dagblads arkiver. Organiseringen skal gøre det nemt for læserne at få klarhed over emnet.

Kristeligt-dagblad.dk har hver dag to journalister, der opdaterer forsiden og følger med nyhedsstrømmen. Det står i kontrast til de store nyhedsredaktioner, der pumper adskillige nyheder ud hver time på de andre store dagblades hjemmesider.

»Jeg kan sagtens forstå, at Politiken og Ekstra Bladet satser på nyheder. Men vi er ikke Politiken eller Ekstra Bladet, og vi kan se, at vores læsere er mere interesserede i tidløse artikler,« siger Anders Ellebæk Madsen.

Det er meget populært at snakke om brugerinvolvering. Har I gjort jer nogen tanker om det?

»Ja. Vi har i alt ni hjemmesider, og på seks af dem er det udelukkende brugerne, der leverer indholdet. Vi arbejder meget med, hvordan vi kan gøre det brugergenererede indhold mere læseværdigt, men vi har ikke valgt at skrue op for det på vores flagskib, Kristeligt-Dagblad.dk, i denne omgang,« siger Anders Ellebæk Madsen.

Temasektionen på Kristeligt-dagblad.dk er stadig under udvikling, og flere temaer vil blive tilføjet og udbygget med tiden.

Kristeligt Dagblad har ud over Kristeligt-dagblad.dk og siderne RELIGION.DK, KRISTENDOM.DK, BOGBASEN.DK, HJERTEDATING.DK, FOREDRAGSLISTEN.DK, EFTERTANKE.DK, MINDET.DK og KIRKU.DK

0 Kommentarer