Krisemøde i Kløvermarken

Kløvermarkens vidstrakte boldbaner på Amager ligger kun en kort gåtur fra Nyhedsavisens redaktion på Margretheholmsvej i København.

Kløvermarkens vidstrakte boldbaner på Amager ligger kun en kort gåtur fra Nyhedsavisens redaktion på Margretheholmsvej i København. En flok unge journalister fra Nyhedsavisen sidder på græstæppet – set på afstand – i nærmest hyggelig festivalstemning. Årsagen til mødet, er dog alt andet end hyggelig. Medarbejderne venter på, hvem der får et opkald fra ledelsen.

Nogle ryger cigaretter, andre går rundt og taler i mobiltelefon. Kvinder og mænd i bare arme og skjorteærmer. Mange med solbriller på – i alvorlig og dæmpet samtale i mindre klynger.

Journalisterne havde tidligere i dag fået at vide, at otte af dem skal fyres. Oven i købet havde deres tillidsmænd fået mundkurv på af ledelsen – de måtte ikke sige noget om de kommende fyringer. Derfor valgte medarbejderne at strejke resten af dagen, og få talt ud i frisk luft og solskin, mens tillidsmand og stedfortrædende tillidsmand var blevet tilbage på avisen.

En af de fremmødte havde taget en fodbold med, men den lå uberørt et par meter fra de siddende mennesker og så forladt ud. Den tunge trafik fortsatte uanfægtet ud mod Amager Forbrænding, der er nabo til Nyhedsavisen.

Pludselig brød mødet op, og de unge mennesker gik mod deres cykler og biler. Nogle ville mødes i en lejlighed, og vente på den opringning fra ledelsen, der skulle afgøre fremtiden. Andre trak tilbage mod Nyhedsavisen redaktion, måske for at se, hvad der skete.

Det var nemmere at finde hangaren på Margretheholmsvej, end det var at komme ind i den. Som en arbejdsplads for journalister burde én mere af slagsen ikke vække den store opsigt. Men jo.

På grund af strejken var der halvtomt, og en vagtsom receptionist afparerede alle mine gode ideer. Ingen måtte komme ind, og ingen havde noget at sige.

På pladsen foran redaktionen fik en grædende kvinde et kram af en veninde.

0 Kommentarer