Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:43 15.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Krise i produktionsmiljøet: Produktionsenhed lukker sit danske kontor

Den del af produktionsselskabet Warner Bros. Discovery, der producerer indhold til det danske marked, lukker sit danske kontor og rykker ansvar og beslutninger om selskabets tv-programmer til den svenske hovedstad, Stockholm.

Det fremgår ifølge MediaWatch af en pressemeddelelse.

Der er tale om produktionsenheden Warner Bros. International Television Production (WBITVP), og ”nogle stillinger” vil i den forbindelse blive berørt.

”Det har ikke været en nem beslutning for virksomheden, og den er truffet med et tungt hjerte. Men det står klart, at vi må tage velbegrundede beslutninger om at konsolidere vores aktiviteter i Skandinavien som følge af den massive nedgang i arbejdet i den danske produktionsbranche. På vegne af WBITVP vil jeg gerne takke Fredrik Hillerbrand (adm. direktør, red.) og hans team for alt, hvad de har opnået gennem årene,” udtaler Ronald Goes, topchef for Warner Bros. International Television Production, i pressemeddelelsen.

Det er ikke en hemmelighed, at produktionsmiljøet i Danmark har været belastet gennem en længere periode, og at dansk tv-produktion i en periode har været gået nærmest fuldstændigt i stå.

Krisen skyldes først og fremmest, at tv-kanalerne og streamingtjenesterne har trykket så hårdt på bremsen, at det har udløst et regulært harmonikasammenstød i produktionsmiljøet i form af fyringsrunder og mangel på nye ordrer.

”Det står ikke bare stille. Det står fuldstændigt stille,” fortalte Jørgen Ramskov, direktør for Producentforeningen, i maj til Journalisten.

SENESTE NYT

Flere nyheder