Kriminaljournalistik er forbudt i Venezuela

De næste fire uger er det ikke tilladt for de venezuelanske medier at bringe nogen form for artikler eller fotos, som berører landet kriminalitet.

De næste fire uger er det ikke tilladt for de venezuelanske medier at bringe nogen form for artikler eller fotos, som berører landet kriminalitet.

Det var tilsyneladende et makabert billede på forsiden af avisen El Nacional, der har ført til forbuddet, skriver Berlingske Tidende i dag. På billedet ligger en gruppe afklædte lig med tydelige skud og stiksår i et lighus og flyder tilfældigt, skriver Berlingske Tidende i dag. El Nacional har bragt fotoet for at illustrere den manglende sammenhæng mellem virkeligheden og Hugo Chávez' romantiserede fremstilling af landet.

Forbud skyldes valgkamp

Billedet bragte sindene i kog hos myndighederne og en rekordhurtig sagsbehandling har nu resulteret i et totalt forbud mod kriminalstof i alle landets aviser de næste fire uger.
»Det er fornærmende, manipulerende, pornografisk og et led i en international konspiration«, sagde Hugo Chavez om det brutale foto. Begrundelsen for det totale forbud er ifølge Hugo Chavez, at mindreårige skal beskyttes mod krænkende billeder og artikler om vold.
Oppositionen er dog ikke i tvivl om, at der er andre interesser på spil. I slutningen af september er der parlamentsvalg i Venezuela, og præsidentens politiske modstandere mener, at forbuddet er ført igennem for at undgå en valgkamp, hvor kriminalitet bliver det altafgørende tema.

Mordfrekvensen i hovedstaden Caracas ligger på 100 drab per 100.000 indbyggere. Umiddelbart kun overgået af narkokrigen i den mexicanske by Ciudad Juárez.

0 Kommentarer