Krigsforfatter kommer til Fagfestival

Norske Åsne Seierstad skal fortælle om sine nyeste projekter til Deadline-værten på DR2 Kurt Strand. Hun er blot én brik i Fagfestivalens enorme puslespil af et program.

Norske Åsne Seierstad skal fortælle om sine nyeste projekter til Deadline-værten på DR2 Kurt Strand. Hun er blot én brik i Fagfestivalens enorme puslespil af et program.

Lyserøde, røde og grønne sedler hænger på en væg på øverste sal i Journalistforbundet. Skriften på sedlerne danner navne på deltagere og arrangementer, som udgør dette års program for Fagfestivalen. Et af navnene er Åsne Seierstad. Hun blev kendt herhjemme i foråret 2003, hvor hun rapporterede til flere forskellige danske medier fra krigen i Irak. Senest har hun skrevet den omdiskuterede bog "Englen fra Groznyj".
Arrangørerne af Fagfestivalen har i flere omgange forsøgt at få Åsne Seierstad til at deltage, men det er først i år, det lykkes.
Fagfestivalens leder, Esben Ørberg, har dog en personlig favorit, som han er allermest stolt over at kunne præsentere.
»Nick Davies fra the Guardian kommer til Danmark for første gang, og det er jeg rigtig glad for. Han har skrevet bogen "Flat Earth News", som handler om alle de forkerte nyheder, medierne bringer. Han er enormt god til at gøre os lidt flove over os selv. Han er simpelthen indbegrebet af festivalens program, som er "mediekritik i metermål",« siger Esben Ørberg. Han har siden foråret brugt 80 procent af sin arbejdstid på at planlægge Fagfestivalen.

Programmet for journalistikkens svar på Roskilde Festival ligger nu klar og bliver offentliggjort i eftermiddag. Fra den 9. november klokken 10.30 til den 10. november klokken 16.30 vil 180 medvirkende deltage i 90 sessioner. Op imod 1.400 gæster vil i løbet af 30 timer træde ind i de 10 sale, som kan rumme mellem 40 og 510 mennesker.

0 Kommentarer