KRIGEN TOTAL

Århus Stiftstidende og Jyllands-Posten har anmeldt hinanden til Konkurrencestyrelsen for ulovligheder.

Århus Stiftstidende og Jyllands-Posten har anmeldt hinanden til Konkurrencestyrelsen for ulovligheder.

Overraskede medarbejdere på Jyllands-Posten og Ejendomsavisen kunne den 2. november se Konkurrencestyrelsens medarbejdere dukke op og ransage deres kontorer. På jagt efter beviser på ulovlige, konkurrence-begrænsende eksklusiv-aftaler mellem ejendomsmæglere på den ene side, og Ejendomsavisen og Jyllands-Posten på den anden. Viby-giganten ejer halvdelen af Ejendomsavisen.
»Det har gennem de sidste par år været umuligt at konkurrere på bolig-annonceområdet i Århus. Da vi så hørte, at der blev givet rabatter til ejendomsmæglere, hvis de ikke annoncerede i andre medier, blev vi nødt til at reagere. For det er ulovligt,« siger administrerende direktør for Århus Stiftstidende Ulrik Merrild, der henvendte sig til Konkurrencestyrelsen.
Styrelsens folk fandt belatende materiale ved deres ransagning. Ikke på Jyllands-Posten, men på Ejendomsavisen. Nok til, at styrelsens direktør vil køre en sag. Og det glæder Ulrik Merrild.
»Vi vil bare have fair konkurrence, hvor begge parter indordner sig under de gældende regler. Vi har i løbet af de sidste par år tabt 46-48 millioner kroner på dette annonceområde, og der har ikke været på fair konkurrence,« siger han.
Svend Dam, der er marketingdirektør på Jyllands-Posten, og desuden bestyrelsesformand for Ejendomsavisen, er mildest talt pikeret over Merrilds udtalelser.
»Hvis der er nogle ting på Ejendomsavisen, som ikke foregår lovligt, skal de selvfølgelig straks ændres. Men at begynde at moralisere over det, virker lettere hyklerisk. Jeg kan påvise, at Århus Stiftstidende har gjort det samme, og jeg vil absolut tro, at Konkurrencestyrelsen også tager denne sag op.«
Svend Dam har hørt om, og talt med flere mæglere, der er blevet tilbudt eksklusivaftaler af Århus Stiftstidende, på linie med de, som Ejendomsavisen efter sigende har lavet.
Hos Konkurrencestyrelsen har de derfor travlt.
»Vi forsøger at holde os ude af bladkrigen og i stedet koncentrere os om ulovlighederne,« siger vicedirektør Niels Erik Monrad, der har fået henvendelser om Århus Stiftstidende og også regner med at skulle kigge nærmere på deres aftaler.
»Det skal vi også grave i.«

0 Kommentarer