Krigen om »Den Hemmelige Krig«

Groft manipulerende og et lavpunkt i dansk journalistik. Dokumentarfilmen »Den Hemmelige Krig« blev mødt med voldsom kritik fra ikke mindst regeringen og Nyhedsavisen. Guldbrandsen og DR forsvarede indædt filmen. Hvem havde ret? Læs undersøgelsesgruppens konklusioner på de næste sider.

Groft manipulerende og et lavpunkt i dansk journalistik. Dokumentarfilmen »Den Hemmelige Krig« blev mødt med voldsom kritik fra ikke mindst regeringen og Nyhedsavisen. Guldbrandsen og DR

forsvarede indædt filmen. Hvem havde ret? Læs undersøgelsesgruppens konklusioner på de næste sider.

Statsministeren førte Folketinget bag lyset. Det var der journalistisk dokumentation for i »Den Hemmelige Krig«. Alligevel valgte medierne at svælge i udokumen-teret spin fra regeringen. Det forklarer talsmand for

undersøgelsesgruppen Mette Bock.

 

  • I februar 2007 nedsatte fagbladet Journalisten og Center for Journalistik på Syddansk Universitet en undersøgelsesgruppe i kølvandet på den intense diskussion af »Den Hemmelige Krig«. Gruppen skulle undersøge, om filmens samlede dokumentation er journalistisk i orden.
  • Rapporten skulle også klargøre, om Nyhedsavisen, Forsvarsministeriet og statsministerens kritik af filmen for at være journalistisk uredelig var berettiget.
  • På de næste sider kan du læse rapportens hovedkonklusioner i en journalistisk bearbejdning.
  • Selve rapporten kan læses på Journalism.sdu.dk og Journalisten.dk.
  • Konklusionerne er gruppens egne. Center for Journalistik og fagbladet Journalisten har formuleret gruppens kommissorium og stillet sekretærhjælp til rådighed. Derudover har gruppen arbejdet selvstændigt.
  • Gruppens medlemmer står samlet bag rapportens konklusioner og delkonklusioner. Undersøgelsesgruppen har ikke haft indflydelse på formidlingen af rapporten på de kommende sider.
  • Læs kommentarer til rapporten på Journalisten.dk.

0 Kommentarer