Krig om de kendte i Danmark

Verdens største sladderblad, OK! Magazine, lanceres i Danmark senere i år, skriver Mediawatch. Det betyder øget konkurrence om de kendte.

Verdens største sladderblad, OK! Magazine, lanceres i Danmark senere i år, skriver Mediawatch. Det betyder øget konkurrence om de kendte.

Krigen om de kendte skærpes inden længe. Det britiske "OK! Magazine" kommer til Danmark i 2008, skriver Mediawatch, og dermed er der lagt op til mediekrig på ugebladsfronten.

Slaget slås af danske Christian Toksvig, der er International Operations Director hos det britiske forlag Northern & Shell og hovedarkitekten bag OK! Magazines voldsomme ekspansion.

Det er kun få dage siden, at OK! Magazine havde premiere i Tyrkiet, hvilket markerer den 14. udgave af det internationale ugblad om kendisser. I Tyrkiet skete det dog under eget navn: "GD Gazete Dergi".

Den første internationale version af magsinet udkom i Kina i 2004. Og allerede i næste måned er der lanceringer af nye internationale udgaver i Tyskland, Østrig og Schweiz.

OK! blev i øvrigt grundlagt i Storbritannien som et månedsmagasin tilbage i 1993 og blev i 1996 til et ugeblad, hvor det i dag kommer i et oplag på 557.014 eksemplarer. Til sammenligning udkommer Se og Hør i 188.215 eksemplarer, ifølge de seneste oplagstal.

I Danmark vil OK! blive udgivet i samarbejde med et lokalt forlag, hvilket er endnu ikke officielt. Ifølge Mediawatch er det dog tvivlsomt, hvordan OK! vil klare sig.

»Forlaget Benjamin forsøgte jo uden held for nogle år siden at lancere et blad, der nærmest var en kopi af OK! Det danske marked er meget konkurrencepræget med store spillere, som reagerer hurtigt, når der sker noget. Men det er da klart, at en lancering af OK! er noget, vi vil tage alvorligt,« siger adm. direktør for Egmont Magasiner Kjeld Lucas.

 

0 Kommentarer