Kreds Fyn siger nej til offentlighedslov

Også fra den fynske kreds i Dansk Journalistforbund lyder der nu kritik af forslaget til en ny offentlighedslov.

Også fra den fynske kreds i Dansk Journalistforbund lyder der nu kritik af forslaget til en ny offentlighedslov.

På kredsens generalforsamling i går bakkede de fynske journalister op om den tidligere udtalelse fra Kreds 2, der i kraftige vendinger tager afstand fra forslaget til en ny offentlighedslov.

Det er især paragrafferne om ministerbetjening, der bliver afvist af de lokale kredse af Journalistforbundet. Også Kreds 3, der består af journalister i Sydjylland, har tidligere tilsluttet sig modstanden mod offentlighedsloven.

Vedtagelsen var dog ikke enstemmig. Enkelte stemmer talte for, at den uforbeholdne opbakning til Kreds 2's udtalelse var en undergravning af holdningen blandt flertallet i Journalistforbundets hovedbestyrelse. Argumentet faldt dog ikke i god jord hos generalforsamlingen, og udtalelsen blev vedtaget med 28 stemmer, mens to undlod at stemme.

Der var genvalg til kredsformand Claus Falkenby, der dermed går ind i sit 14. år som formand for Kreds Fyn. Han annoncerede til generalforsamlingen, at det også vil blive hans sidste.

»Nu går jeg på efterløn, og det kan ikke passe, at en uden tilknytning til arbejdsmarkedet skal sidde på den post. Jeg kommer jo ikke til at have helt samme føling med medierne længere,« siger han til Journalisten.dk.

0 Kommentarer