Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:59 29.08.2022 Jakob Albrecht

Kreds 2 Prisen går til to journalister fra TV 2 Øst

Kreds 2 Prisen går til to journalister fra TV 2 Øst

Eva Højrup og Kasper Larsen får Kreds 2 Prisen for deres dækning af det psykiatriske område. Privatfoto

Kreds 2 Prisen går til to journalister, der har insisteret på at rette fokus mod et væsentligt samfundsanliggende, nemlig underfinansieringen og underprioriteringen af det psykiatriske område.

Dette lavstatus-område inden for lægeverdenen fortjener til fulde den opmærksomhed, som Eva Højrup og Kasper Larsen, (begge fra TV 2 Øst) har sørget for at tildele det.

”Dækningen er et stærkt vidnesbyrd om, at vi som samfund leverer en behandling på det psykiatriske område, som ikke er værdigt,” lyder i begrundelsen fra Kreds 2.

Eva Højrup har over flere år sat fokus på psykiatrien, hvor patienterne oftest er ude af stand til at tale for sig i medierne, og i øvrigt.
Du kan læse eller genlæse Journalistens interview fra februar 2022 med Eva Højrup her, hvor hun fortalte, at mange af hendes kilder græder, når hun taler med dem.

Kasper Larsen har med undersøgende metoder sat fokus på en dybt ulykkelig sag i psykiatrien, nemlig drabet på den 39-årige Stine Kitt Jørgensen på det psykiatriske hospital Oringe.

Ifølge Kreds 2-prisens fundats gives prisen til et kredsmedlem, der i sit job, i forbundet, i sit lokalområde eller i sit liv i øvrigt har udvist enestående solidaritet og engagement og brugt sine faglige kompetencer til at gå forrest og har taget et initiativ og/eller gjort en indsats, der glæder, gavner eller viser vejen for andre mennesker.
Prisen blev delt ud ved generalforsamlingen i kredsen søndag.

SENESTE NYT

Flere nyheder