Kredit på 30.000 kr.

 Det er muligt at låne 3.000 kroner af Dansk Journalistforbund, hvis man mangler penge.

 

Det er muligt at låne 3.000 kroner af Dansk Journalistforbund, hvis man mangler penge.

Det er en tidskrævende og besværlig ordning for økonomiafdelingen, som bruger 300 timer på lånene om året. I øjeblikket har 500 medlemmer et lån, og forbundet har i alt en million kroner ude.

Forbundets hovedbestyrelse har netop givet økonomichef Torben Helløv lov til at forhandle med en bank om at administrere lånene og til at arrangere, at banken kan tilbyde et MasterCard med tilhørende kredit som hel eller delvis erstatning for lånene. Går det i orden, vil de pengetrængende, som banken finder kreditværdige, kunne få udstedt et MasterCard med en kredit på 30.000 kroner – måske med Dansk Journalistforbunds logo på. MasterCard'et fik medlemmer af hovedbestyrelsen til at drømme om et kombineret presse- og kreditkort. Eller et »presset kreditkort«, som formanden for pressefotograferne og medlem af hovedbestyrelsen, Lars Lindskov, døbte det.

De medlemmer, som banken ikke finder kreditværdige, vil fortsat kunne låne penge direkte i forbundet. Disse lån vil dog også blive administreret af banken, der regner med at afvise cirka en fjerdedel af ansøgerne. Flere andre forbund tilbyder lån til deres medlemmer, heriblandt Erhvervssprogligt Forbund og Danmarks Lærerforening.

 

0 Kommentarer