Kravling-prisvinder kåret ved glam-fest

Ved en glamourøs fest i Politikens Hus blev Kravling-vinderne udpeget fredag aften og nat under høje tilråb som: »Jeg vil føde dine børn«.

Ved en glamourøs fest i Politikens Hus blev Kravling-vinderne udpeget fredag aften og nat under høje tilråb som: »Jeg vil føde dine børn«.

Der var champagnepiger, tunge velvalgte hip hop-beats, præsentationer i Hollywood-stil og drinknavne som 'Dagen', 'Dato' og 'TV 2 Radio', da Kravling-priserne blev uddelt fredag aften og fejret grundigt til temmelig langt ud på natten.

Dermed blev Kravling-festen DJStuds markante modstykke til storebror Cavlings mere traditionelle pris-reception tidligere på året.

»Jeg vil gerne på komiteens vegne sige, at vi var mere end almindeligt imponerede over det niveau, der var i det materiale, vi fik til gennemsyn i forbindelse med Kravling-prisen 2008,« sagde formanden for priskomiteen, TV4-kanalchef Anette Kokholm, fra scenen i Pressen på Rådhuspladsen i København.

Blandt de hele 6 nominerede gik prisen på 25.000 kroner og en statuette til Morten Vedsø Szygenda og Mads Zacho Teglskov med historien "Alle mand over bord". En stort opsat artikel i Politiken om fatale fejl ved Søværnets redningsudstyr under en dødsulykke.

»Man kan jo godt undre sig over, at Kravling går til noget så gammeldags som en stor søndagsartikel med tilhørende nyhed i en trykt avis. Men med artikler som denne vil den trykte avis have et langt liv foran sig,« sagde Anette Kokholm og uddybede:

»Det, som er så imponerede ved denne artikel, er, at vi er helt nede i bølgerne og oppe på klippeskærene, selv om der er tale om en ren rekonstruktion. Det er svært at fortælle så levende og engageret og samtidig lægge kilderne åbent frem gennem historien,« uddybede Anette Kokholm under voldsomt bifald.

»Jeg vil føde dine børn,« lød et tilråb fra salen.

Kravling-prisen består ud over æren af en udtalelse fra priskomiteen, en check på 25.000 kroner og billedkunstneren Jens Galschiøtts bronzestatuette af Henrik Cavling som seksårig i en voksen mands hat og frakke.

Fotokravling gik til Anders Birch for fotoserien "Hometown" fra den amerikanske præsident George Bushs hjemby i Texas. Anders Birch har tidligere vundet Scanpix-prisen for samme serie.

Fotokravlingen består ud over æren af en udtalelse fra priskomiteen, en check på 10.000 kroner og Jens Galschiøtts statuette.

Den nye store Kravling-pris og fotokravlingen uddeltes for første gang i DJStud-regi den 13. april 2007.

0 Kommentarer