Kravling inviterer de voksne med til årets prisfest

Når de studerendes svar på Cavling-prisen uddeles om to uger, er ikke-studerende journalister inviteret med til den bombastiske branchefest for første gang. Se også de 13 nominerede, der blev afsløret sent i aftes. Samt video fra sidste års fest.

Når de studerendes svar på Cavling-prisen uddeles om to uger, er ikke-studerende journalister inviteret med til den bombastiske branchefest for første gang. Se også de 13 nominerede, der blev afsløret sent i aftes. Samt video fra sidste års fest.

Den er blevet kaldt årets måske største branchefest for journalister og fotografer, men ikke alle har kunnet købe billet. Kravling-prisuddelingen har nemlig kun været for studerende, siden prisen blev indstiftet i 2007.

Det laver Kravling-arrangørerne om på i år, hvor alle DJ-medlemmer kan købe billetter på hjemmesiden.

»Der har været stor interesse for at komme og feste og være unge med de unge, så det vil vi gerne imødekomme og byde alle de færdigbagte journalister velkommen,« siger David Wedege, der er talsperson for arrangementet.

Han peger på deltagerne i Fagligt Forum som en væsentlig målgruppe, fordi Kravling-festen foregår samme aften, som Fagligt Forum slutter.

De seneste år har der både været gallaskrud, cocktails og kendisser til Kravling-festen, og det tegner til at blive endnu en bombastisk branchefest. Anders Lund Madsen og Iben Maria Zeuthen er værter, og når priserne er uddelt, spiller blandt andre dj'en Kjeld Tolstrup op til dans.

Men Kravling-prisen handler ikke kun om fest og løjer, understreger David Wedege.

»Tag ikke fejl. Vi er jo en fagforening, som står bag, og bagtanker har vi masser af. Som eksempel kan man nævne, at medier med journalistpraktikanter har lavet ambitiøse projekter, der er gået direkte efter at vinde prisen. Og generelt virker det til, at flere forsøger at bruge prisen til at markedsføre sig med som et godt praktiksted. Kan arrangementet generelt medvirke til at forbedre praktikkens kvalitet, så har det gjort mere gavn end blot at være en fest,« siger han.

Interessen for at indstille studerende til Kravling-prisen er eksploderet, og 2010 har sat rekord. I år var der 80 journalistiske projekter og 15 fotoprojekter indstillet. I 2009 var det 58 journalistiske projekter og 9 fotoprojekter, og året før var det omkring 30.

For at have plads til alle, er Kravling-festen flyttet fra Pressen under Politikens Hus, hvor der var stuvende fyldt sidste år, til Docken på Københavns Nordhavn. Festen afholdes den 23. april.

Her Journalisten.dks tv-indslag fra sidste års fest.

Årets nominerede er netop blevet offentliggjort sent torsdag aften. 10 journalistiske værker og 3 fotoværker er udvalgt, og de er:

Nominerede til Kravling 2010:

Rasmus Mark Pedersen for multimedieprojektet 'Forsinkelsen.dk'- en afsløringen af, hvordan rejsekortet kan hackes. Bragt på Forsinkelsen.dk.

Niels Ebdrup og David Rebouh for 'Fusk med tandlægeregninger'. Bragt i Ekstra Bladet.

Signe Rugholdt Carlsen for 'Udenrigsministeriets håndtering af Danmarks udviklingsbistand'. Bragt i Dagbladet Information.

Sabrina Drevsfeldt for 'Narkomaner på Vesterbro'. Bragt i Dagbladet Information.

Emil Ellesøe Ditzel for 'Jeg har brug for kær-lig-hed'- en artikelserie om psykisk syge ekssoldater. Bragt i Berlingske Tidende.

Wickie Iversen for 'Drukskolen- danske unges drukkultur.' Sendt på TV2/Nyhederne.

Jonas Vester for 'Mobilhuller i Vestjylland'. Bragt i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Camilla Holck for 'Her finder du Johannes Møllehave'. Bragt i Ud & Se.

Sisse Lund Harder og Mads Damm for 'Landet bag hegnet'. Sendt i DR P1 Orientering.

Steffen Stubager for 'En atombys nedsmeltning'. Bragt i Jyllands-Posten.

Nominerede til Fotokravling 2010:

Gregers Tycho for 'Jeg lærte aldrig at danse'- billeder fra bostedet Lindegårdshusene for psykisk syge. Bragt på www.gregerstycho.com.

Jonathan Bjerg Møller for 'Landet der drukner'- multimedieproduktion fra Bangladesh. Bragt i Politiken.

Mathias Christensen for 'Crow Creek Reservation' – en multimedieproduktion om indianerne i Crow Creek. Bragt i Information.

0 Kommentarer