PARTY. Sikke en fest! 500 festklædte journaliststuderende. Kæmpe cocktails i sodavandsglas og byens bedste dj's. Der blev minglet og festet til langt ud på natten, da DJStud fredag den 17. april havde inviteret til Kravling '09.
Årets mest hippe branchefest fandt sted i Pressen i Politikens Hus, og det var tydeligt, at gæsterne havde iklædt sig deres skarpeste klæder. Kjoler var blevet bestilt hjem fra London, og drengene gik rundt i stramtsiddende jakkesæt eller skødesløse T-shirts med urbane print.
Blandt gæsterne kunne man blandt andet spotte den tidligere bagsideskribent på Ekstra Bladet, Michael Jeppesen, på polterabend med musikeren Nikolaj Steen og den flinke af Ny Alliances tidligere spindoktorer, Rasmus Jønsson.
Ud over fadøl kunne man i den 10 meter lange bar forsøge sig med en 'Jeppe Kofod' (Sex On The Beach), en 'Stein Bagger' (Filur) eller slet og ret et 'Løkke og Pind-sæt' med 10 shots for 120 kroner.
Indimellem var stemningen så høj, at det kunne være svært at høre Lisbeth Knudsen, Carsten Ingemann, Pernille Aalund og de andre dommeres begrundelser for valget af vindere.
Ud over de officielle priser, Kravling og FotoKravling, uddelte aftenens veloplagte vært, den 30-årige Morten Resen fra Go' Morgen Danmark, en særpris til Mathias Stigsgaard fra Nyhedsbureauet Direkt for årets nok tørreste og mest indforståede telegram: "IC Companys annullerer stort antal aktier".
Mathias Stigsgaard blev klappet på scenen, hvor han kunne modtage sin præmie, en kasse Grøn Tuborg.
Mange studerende var ankommet i bus fra Århus og Odense, og klokken var 4 om morgenen, før turen gik hjemad igen. •
Kravlingvinder 2009
projektgruppen,
Nordjyske
Juryens begrundelse
Det er uforståeligt, når en 15-årig Aalborg-dreng tæver en mand ihjel og sender billedet rundt til vennerne på mobil. I det mindste indtil man har læst artikelserien "Børn på kanten". Vi har set og læst mange lidt benovede interview med unge bandemedlemmer, som hårdkogt poserer for pressen. Projektgruppen af praktikanter på Nordjyske bryder på forbilledlig vis igennem panseret via en stribe nøgne interview med unge fra gruppen omkring den 15-årige morder. Til sammen udgør serien et enestående og skræmmende portræt af en gruppe udsatte, vi helst ikke vil kendes ved. Vi kommer usædvanligt tæt på børn, der fik tæsk af mor og far, på misbrug, på selvmordsforsøg og manglende selvværd, uden at der på noget tidspunkt bliver strøet sukker over den efterfølgende grove personfarlige kriminalitet. Praktikanterne møder de unge på en måde, så de viser sårbarhed og hudløshed. De får simpelthen skrællet macholaget af en taberkultur i stedet for at glorificere den. I den velredigerede serie sætter praktikantgruppen samtidig via nyhedshistorier fokus på en række særdeles alvorlige samfundsproblemer, som for eksempel den store gruppe af børn, der bare dropper ud af skolen. Derfor fortjener praktikantgruppen fra Nordjyske årets Kravlingpris.
NB. Kravlingprisens vedtægter giver mulighed for at dele prisen mellem flere nominerede. Juryen valgte denne gang at dele den mellem to nominerede bidrag.
Fotokravling 2009
Maria Fonfara
Fotojuryens begrundelse
Dommerkommiteen har på intet tidspunkt været i tvivl om, hvem der skulle modtage Fotokravlingen 2009.
Vedkommende har kastet sig over den sværest tænkelige opgave. Et vanskeligt tilgængeligt emne, som i særlig grad kræver mod, energi, personlighed og indlevelse .
Personen formår at flytte vores vante opfattelse og overrasker og provokerer vores vaneforstilling igennem den sjældne intimitet, der tydeligt afspejles i billederne.
Vinderen af Fotokravlingen 2009 er Maria Fonfara for sin fortælling om krop, kærlighed og sex i den tredje alder.
Det er vanskeligt tilgængeligt emne, det er tabubelagt, det kræver stort mod og indlevelse men mest af alt kræver det store menneskelige egenskaber at skabe den intimitet, som billederne afspejler. Og billederne nøjes ikke med at afspejle, de provokerer vores vaneforstillinger og flytter vores opfattelse af ældres sexliv.
Kravlingvinder 2009
Sara Maria Glanowski,
Politiken
Juryens begrundelse
Sara Maria Glanowski vælger til sin repor-tage den klassiske "rejse tilbage" til sin tabte familie, og med denne i udgangs-punktet snævert personlige indgangsvinkel får hun skrevet en meget større historie. Som journalist er hun åben over for både sanseindtryk og personlige møder på rejsen, og som skribent har hun en ganske usædvanligt velskrivende, original pen og en stil, der holder intensiteten hele vejen gennem artikelserien. Den lille historie bliver en stor historie om ikke alene katolicismens rolle i Polen før og nu, men om tradition, fordomme og mødet med det fremmede – altså om aktuelt uhyre væsentlige temaer.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.