Krav: Mere mediestøtte efter Citymails exit

Udgifterne til distribution af blade og magasiner stiger med op til 25 procent, fordi Citymail lukker ned i Danmark. Derfor skal bladene have distributionsstøtte ved næste medieforlig, lyder kravet.

Udgifterne til distribution af blade og magasiner stiger med op til 25 procent, fordi Citymail lukker ned i Danmark. Derfor skal bladene have distributionsstøtte ved næste medieforlig, lyder kravet. 

Udsigten til et mere liberalt postmarked var en af forudsætningerne ved det seneste medieforlig. Nu forlader Post Danmarks største konkurrent, Bring Citymail, imidlertid Danmark, og det vil føre til stigende distributionsudgifter for fagblade, magasiner og tidsskrifter. Derfor bør specialbladene have mere i støtte ved næste års medieforlig.

Det siger direktør Christian Kierkegaard fra Danske Specialmedier, efter at Bring Citymail i sidste uge meddelte, at selskabet trækker sig fra Danmark.
»Da man fjernede portostøtten i 2004, indgik det i forligsteksten, at politikerne forventede øget konkurrence på postmarkedet. Det tilløb til konkurrence er sat kraftigt tilbage nu.«

Ifølge Christian Kierkegaard bliver især små blade ramt hårdt, fordi Post Danmarks priser er højere.
»På kort sigt vil det betyde, at mange blade skal betale 15 til 25 procent mere til distribution. Og det sker på det værst tænkelige tidspunkt, hvor annoncemarkedet i forvejen er presset i bund,« siger han til Journalisten.dk
Han vil ikke sætte tal på, om det kommer til at koste nogen blade livet, men på kort sigt kan det føre til, at nogle blade dropper printudgaven eller sænker udgivelsesfrekvensen.

Post Danmark har på grund af konkurrencen med Citymail holdt igen på prisstigninger for de produkter, der omfatter de største fagblade og magasiner. Det er måske slut, når den nye prisliste for 2011 kommer.
»Jeg frygter, at Post Danmark på længere sigt hæver priserne mere, end de ellers ville have gjort, fordi konkurrencen på postmarkedet er blevet mindre,« siger Christian Kierkegaard.

Danske Specialmedier håber, at Bladkompagniet er på vej med et tilbud om distribution af adresserede forsendelser, som flere medlemmer kan få glæde af.
»Det vil dog ikke kunne erstatte Citymail. Prisen er ikke den samme, men for nogle kan de være et alternativ til Post Danmark,« siger Christian Kierkegaard.
Bladkompagniet distribuerer blandt andre Ingeniøren, Computerworld og Folkeskolen.

0 Kommentarer