Krause-Kjær: »Som at sætte sig ind i en meget lækker bil med fuldt læderindtræk og urimeligt god motor«

Fra august skifter Niels Krause-Kjær fra hyggelig morgenvært til vært på 'Deadline'. Et jobskift, han selv kalder æggende og skræmmende: »Jeg håber, det er muligt at bevare noget af den behagelige stemning, selv om man går til benet og ikke giver ved dørene«

Først var han politisk rådgiver, så politisk kommentator, så blev han hyggelig morgenvært, og snart skal du vænne dig til at se Niels Krause-Kjær i en helt ny rolle: Fra august skifter han nemlig morgenfladen på DR2 ud med aftenfladen og bliver vært ny vært på 'Deadline'.

»Det har længe været klart for mig, at jeg ville stoppe med 'DR2 Morgen' efter halvandet år. At lave morgen-tv har sin charme, men bestemt også sine begrænsninger – for eksempel har jeg ikke set en hel Champions League-kamp siden marts sidste år,« griner Niels Krause-Kjær og tilføjer:

»Så da jeg fik tilbuddet om at blive vært på 'Deadline', havde jeg svært ved at sige nej. At starte der er jo som at sætte sig ind i en meget lækker bil med fuldt læderindtræk og urimeligt god motor.«

Målt og vejet på en anden måde

Niels Krause-Kjær fortæller, at han sammen med sin medvært på 'DR2 Morgen' i alt har lavet 4.000 interviews, siden programmet gik i luften for 15 måneder siden. Interviews, der som oftest er relativt korte og linet op af kolleger på redaktionen.

»Det bliver en helt anden udfordring, at jeg nu skal lave meget færre interviews, hvor jeg rent faktisk har mulighed for selv at gå ind og lave dyb research til indslaget. Jeg bliver en meget mere integreret del af den redaktionelle proces, og det glæder jeg mig til,« siger han.

På trods af mange timers live-tv-erfaring peger Niels Krause-Kjær samtidig på, at jobskiftet er en både stor og skræmmende udfordring.  

»Jeg er klar over, at jeg nu vil blive målt og vejet på en anden måde. Tre timers direkte tv hver morgen har en fantastisk charme, fordi det handler meget om at skabe stemning og flow. Det er lidt som at løbe en lang tur – det er en tilstand, man skal prøve at skabe. Men nu bliver det jo en helt anden disciplin. Og det er både skræmmende, æggende og uimodståeligt på samme tid,« siger han.

Enkelt at smide kommentator-kasketten  

Det var også et markant skift i både rolle og disciplin, der ventede, da Niels Krause-Kjær begyndte på 'DR2 Morgen'. Dengang kom han fra et job som politisk kommentator gennem mange år – og han havde forberedt sig på, at skiftet fra kommentator til tilstræbt objektiv journalist kunne blive svært.

»Men jeg fandt hurtigt ud af, at det faktisk næsten var en befrielse for mig ikke længere at skulle mene en masse hver dag. På et eller andet tidspunkt bliver man træt af at høre på sig selv – og det viste sig at være overraskende enkelt for mig at smide kommentator-kasketten,« siger han.

Bliver det lige så enkelt at smide kasketten som den hyggelige vært, der skal skabe god stemning i studiet?  

»Måske er det naivt, men jeg håber faktisk, det er muligt at bevare noget af den behagelige stemning, selv om man går til benet og ikke giver ved dørene. Det kan være, jeg bliver klogere, men det vil jeg gerne tro på er muligt for mig,« siger Niels Krause-Kjær.

Han afløser Martin Breum som en af de tre faste værter på programmet. De to andre faste er Nynne Bjerre Christensen og Martin Krasnik. 

1 Kommentar

Max Kim Tobiasen
21. MAJ 2014
"Måske er det naivt, men jeg
"Måske er det naivt, men jeg håber faktisk, det er muligt at bevare noget af den behagelige stemning"

Det håber jeg også. Den eneste anke jeg har ved Deadline er at der nogle gange er en smule for meget konfrontation. Det ser ud til at man ofte søger konfrontationen istedet for at søge forklaringen. Mange af gæsterne er dygtige og vidende (ellers var de ikke i Deadline) og det ville være interessant i højere grad at høre dem få tid til at forklare en sag istedet for at bruge tiden på at stå på mål for gentagne skarpe spørgsmål til en detalje i en sag.

Det er i småtingsafdelingen, og generelt gør deadline redaktionen og værterne det fantastisk godt - vi håber det bliver endnu bedre med Krause-Kjær.