Krasnik vil ikke udtale sig om Hedegaard-interview

Martin Krasnik vil ikke interviewes om sagen med Lars Hedegaard og Katrine Winkel Holm. Krasnik henviser til sin chef på Deadline. »Det er almindelig politik, at vi vælger, hvem der skal udtale sig,« siger Heidi Robdrup

»Jeg henviser til min chef.«

Det var alt, hvad Martin Krasnik ønskede at blive citeret for, da Journalisten tidligere i dag forsøgte at få en kommentar til sagen om hans interview på DR2 med Lars Hedegaard – og den efterfølgende telefonsamtale, hvor han angiveligt blev skældt ud af DR's bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm.

Martin Krasnik henviser til Heidi Robdrup, der er chef for Deadline:

»Der er ekstremt meget pres på Martin, og vi vil gerne ensrette, hvad vi fortæller,« siger hun.

Har han selv ønsket, at du skal udtale dig om sagen?

»Det er almindelig politik, at vi vælger, hvem der skal udtale sig. Det vil du også opleve i andre sammenhænge, hvor det for eksempel er Michael Thouber eller Ulrik Haagerup, der udtaler sig. Det er almindelig kutyme.«

Er det god stil, når man selv har lavet et kritisk interview, at man så ikke stiller op og forklarer sig bagefter?

»Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, om det er god stil eller dårlig stil. Men jeg står til rådighed for kommentarer, og jeg kender sagen ud og ind,« forklarer Heidi Robdrup.

Har Martin Krasnik fået mundkurv på?

»Overhovedet ikke. Vi har truffet en beslutning om, at jeg udtaler mig. Og han er i øvrigt svær at lukke munden på i længere tid ad gangen. Men i de her dage er det mig, der udtaler mig.«

På dr.dk forklarer Heidi Robdrup i dag, at aftalen om interviewet med Lars Hedegaard var mere end blot en mail-korrespondance mellem Deadline-redaktionen og Lars Hedegaard. Samme dag som interviewet i Deadline havde redaktionen også en halv times telefonsamtale med Hedegaard og en halv times samtale i studiet, før optagelsen begyndte.

»Her understregede Martin Krasnik flere gange, at der var tale om et kritisk interview med Krasnik selv i rollen som Djævelens advokat. Til det svarede Lars Hedegaard: "Du kan spørge mig om hvad som helst”,« siger Heidi Robdrup.