Kramer: »Det er noget jammerligt hykleri«

TV 2 Østjylland har fået seks måneders karantæne af praktikudvalget. Direktør Peter Kramer kalder sanktionen hyklerisk.

TV 2 Østjylland har fået seks måneders karantæne af praktikudvalget. Direktør Peter Kramer kalder sanktionen hyklerisk.

Dagen før efterårets panikdag kontaktede TV 2 Østjylland en kommende praktikant for at undersøge, om praktikanten havde tilsendt dem en ansøgning. Ifølge praktikudvalget strider det mod reglerne.

»Man må ikke tage kontakt til de studerende efter åbent hus. Hvis praktiksteder har gjort det, og det samtidig kan dokumenteres, vil stedet få karantæne. Vi kunne dokumentere, at TV 2 Østjylland havde taget kontakt til en studerende, og derfor har de fået karantæne,« siger formand for praktikudvalget Christian Kierkegaard, som er direktør i Danske Specialmedier. Et enigt praktikudvalg har besluttet at give TV 2 Østjylland karantæne fra forårets praktikrunde. Udvalgets sammensætning kan ses her.

Direktøren for TV 2 Østjylland er meget forundret over sanktionen.

»Det er det reneste, skæreste jammerlige hykleri. Vi har jo ikke engang truffet aftale med en praktikant. Alle er velvidende om, at denne praksis har foregået i branchen i årevis, og så falder praktikudvalget gudhjælpemig over os,« siger Peter Kramer.

Praktikanten, som TV 2 Østjylland kontaktede, dokumenterede først over for praktikkoordinator Pia Færing og senere over for praktikudvalget, at TV 2 Østjylland havde taget kontakt før tid. Direktør Peter Kramer vil hverken be- eller afkræfte, om de vil benytte samme metode, når karantænen er udstået om et halvt år.

»Vi opfører os hæderligt og ordentligt, ligesom vi hele tiden har gjort. Vi gør præcis det, alle andre gør, og vi vil ikke stilles dårligere i konkurrencen end alle andre,« siger Peter Kramer.

Sanktionen mod TV 2 Østjylland er den første i nyere tid, og det sker, efter at praktikudvalget intensivt har oplyst praktikvejlederne om de gældende regler.

»Vi har hørt rygter om, at stederne snyder. Derfor har vi gjort meget ud af at fortælle, hvad praktikstederne må og ikke må. Jeg kan konstatere, at TV 2 Østjylland er det første sted, hvor vi har fået dokumentation,« siger formand for praktikudvalget Christian Kierkegaard.

Se det seneste VejlederNyt, som blev sendt til praktikantvejlederne inden praktikrunden. Her gør praktikudvalget opmærksom på reglerne under punktet 'Ingen snyd!'

Repræsentanten for de journaliststuderende på Journalisthøjskolen, Casper Dall, har været med til at sanktionere TV 2 Østjylland.

»I KaJ er vi kede af, at studerende ikke kan søge TV 2 Ø som praktiksted. Men sanktionen er et signal til branchen om, at vi ikke tolererer snyd, og forhåbentlig vil det have en præventiv effekt,« siger Casper Dall.

2 Kommentarer

John Peters, journalist
23. NOVEMBER 2008
En hård benægter

Peter Kramer er tager på fersk gerning med sine fede fingre i kagedåsen, men som mange andre mennesker uden pli benægter han, at han har gjort noget galt. Med det argument, at "vi gør præcist det, alle andre gør", hvori der unægtelig ligger en tilståelse, som manden i sin grænseløse uvidenhed - med de nye praktikregler - ikke har gidet sætte sig ind i.

Men jeg er helt enige med Janni, at det er synd for de praktikanter, der gerne vil på TV2 Østjylland, at de får en chef der ikke overholder selv de mest simple regler, og som optræder som hård benægter, når han bliver afsløret.

Mange hilsner

John Peters

Journalist

Ribe- Demjansk

Janni Lundager
21. NOVEMBER 2008
Hvem straffes?

Jeg synes i virkeligheden, det er de studerende, altså de kommende praktiksøgere, der bliver straffet hårdest i denne sag.

Er det rimeligt over for de studerende, der har TV2 Østjylland øverst på ønskelisten, at de nu ikke kan få deres drømmepraktikplads?

TV2 Østjylland skal nok overleve et halvt år uden praktikanter, men de studerende der skal til panikdag har altså kun én chance for at komme i praktik på TV2 Østjylland - en chance forårets praktiksøgere nu må vinke farvel til.

Ærgeligt for dem.