Krab-Johansen: Nyheder er blevet junk-food

Dagbladet Børsen skal fortsat overleve på at tage sig betalt for sin journalistik. Der er rigeligt med billige nyheder, mener avisens nye chefredaktør Anders Krab-Johansen.

Dagbladet Børsen skal fortsat overleve på at tage sig betalt for sin journalistik. Der er rigeligt med billige nyheder, mener avisens nye chefredaktør Anders Krab-Johansen.

Hvis bare kvaliteten af journalistikken er i orden, har læserne ikke noget imod at betale for den. Det siger Børsens nye chefredaktør og administrerende direktør Anders Krab-Johansen til Børsen i dag. I interviewet forklarer han, at i en tid, hvor store dele af nyhedsmarkedet er blevet junk-food, skal Børsen satse på kvalitet, som avisen kan tage sig betalt for.

i dag "giver" Børsen sammenlignet med de store omnibusaviser som Politiken, JP og Berlingske kun ganske få nyheder væk på hjemmesiden – og den kurs har den nye chefredaktør tænkt sig at fortsætte.

»Børsen skal være førende på klik inden for de markeder, hvor vi befinder os, men vi kan ikke bare give alting væk. Man skal sørge for at der er betaling for alle unikke ting, også på de nye platforme,« siger Anders Krab-Johansen.

Han ser det som en klar fordel for Børsen, at det er en nicheavis, fordi konkurrencen på erhvervsnyheder er mindre end på andre stofområder. Og Børsen skal holde sig væk fra det letfordøjelige, som læserne i forvejen kan få andre steder.

»Meget af nyhedsmarkedet er blevet et junk-food-marked, men det er Børsen ikke. Det kan vi kapitalisere rigtig meget på,« siger Anders Krab-Johansen, der satser på troværdig journalistik med mere dybde og faglighed.

»Jeg tror, der er mange mennesker, som er lidt trætte af at bruge så meget tid på at få så lidt information. De vil gerne have hjælp til at manøvrere,« siger han i interviewet.

I dag tilføjer Anders Krab-Johansen over for Mediawatch.dk, at Børsen desuden holder op med at udsende Ritzauversioner af Børsens bedste nyheder. Folk må købe et abonnement på avisen, hvis de vil læse Børsens historier, lyder meldingen.

Da Anders Krab-Johansen i halvandet år var nyhedschef på Politiken blev han kendt for at tilstræbe en skarpere adskillelse mellem views og news. Og den linje ønsker han at fastholde på Børsen, hvor nyhedsjournalistikken og analyser bliver skarpere adskilt.

Anders Krab-Johansen fortæller, at Børsen snart vil tilbyde avisen som iPad, Børsen opruster på sin hjemmeside og han forventer også, at man vil lave web-tv til iPad.

»Men jeg tror ikke Børsen, i hvert fald ikke de første år, bliver tv-producent med en egen nyhedskanal«.

0 Kommentarer