Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:42 30.11.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Krab har fortsat tillid til Dyrby trods MeToo-anklager

Krab har fortsat tillid til Dyrby trods MeToo-anklager Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

”Ja, jeg har tillid til Michael Dyrby.”

Sådan lyder det direkte svar fra Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media, på spørgsmålet om, hvorvidt han fortsat har tillid til B.T.’s chefredaktør, Michael Dyrby.

Michael Dyrby er kommet i skudlinjen i kølvandet på dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’ om TV 2, hvor han har en fortid som chef. I dokumentaren står 11 kvinder frem med navn og fortæller om krænkelser, grænseoverskridende adfærd og usund kultur på TV 2.

En af kvinderne er Anna Thygesen, som i kølvandet på dokumentaren har fortalt til Ekstra Bladet, at det var Michael Dyrby, der i en bus på vej hjem fra en julefrokost i 2007 optrådte sexistisk over for hende.

”Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig,” skulle Michael Dyrby ifølge Anna Thygesen have sagt til hende i bussen.

Michael Dyrby har afvist Anna Thygesens anklager. Men over for B.T. erkender han, at han bærer en del af ansvaret for den usunde kultur på TV 2.

Det får dog ikke Anders Krab-Johansen til at overveje, om Michael Dyrby kan fortsætte i front for B.T.

”Når det gælder Michael Dyrby, kan og vil jeg kun vurdere ham på hans arbejde som ansvarshavende chefredaktør for B.T. de seneste fire år. Her har han bidraget til at skabe en åben og sund kultur,” skriver koncernchefen i et skriftligt svar.

SENESTE NYT

Flere nyheder