Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:58 14.12.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Krab erkender: Jeg skulle have presset Dyrby til at stille op

Der er masser af fortrydelse og selvkritik hos Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen, oven på forløbet, der fredag førte til Michael Dyrbys farvel til posten som chefredaktør på B.T.

Anders Krab-Johansen fortryder dels, at han ikke grundigt undersøgte skeletterne i skabet fra Michael Dyrbys fortid på TV 2, dels at han ikke pressede hårdere på for at få chefredaktøren til at stille op og forklare sig.

”Jeg fortryder, at jeg ikke pressede Michael til at stille op tidligere. Samtidig vil jeg have lov at høre mine egne chefers fortælling og forklaring, inden jeg fælder dom. Men det tog for lang tid her, og fordi det tog så lang tid, har det skadet Berlingske Media,” siger Anders Krab-Johansen.

Hans krisestyring får i dag kritik fra to forskellige kommunikationsrådgivere. De mener begge, at han svigtede ved ikke at tage kontrol over krisestyringen fra dag ét, men i stedet ”deponerer krisestyringen hos Dyrby og lader hans personlige krise fra fortiden fryse hele organisationen til is.”

”Jeg havde forventet, at han kunne svare fornuftigt på de spørgsmål, der blev stillet. Men det var ikke godt nok, det var en fejlvurdering,” erkender Anders Krab-Johansen.

Søndag sagde koncernchefen i et interview i ’Deadline’ på DR, at forløbet ikke havde været kønt, men samtidig sagde han, at han også ville have ansat Michael Dyrby som chefredaktør i dag. Men det var for firkantet formuleret, siger Anders Krab-Johansen nu.

”Det er mere præcist at sige, at jeg ville være mere varsom, hvis jeg stod i samme situation i dag. Jeg ville helt klart stille flere kritiske spørgsmål, undersøge sagen og insistere på, at Michael kom med nogle svar,” siger han.

SENESTE NYT

Flere nyheder