Koryfæ vil have langsom journalistik tilbage

Den mangeårige Newsweek-redaktør Stryker McGuire har stiftet bladet og websitet ’International Quarterly’; et forsøg på at genetablere den eftertænksomme – og dyre – journalistik.

Den mangeårige Newsweek-redaktør Stryker McGuire har stiftet bladet og websitet ’International Quarterly’; et forsøg på at genetablere den eftertænksomme – og dyre – journalistik.

»Mit mål er at vende tilbage til den langsomme journalistik … den gamle måde at gøre tingene på.«

Sådan siger den 61-årige Stryker McGuire til The Independent om sit journalistiske projekt ’International Quarterly’.

Magasinet er tænkt som pressens svar på en Rolls Royce. Grundigt gennemarbejdede artikler med en standard-længde på 6.000 ord. En uhørt lav udgivelsesfrekvens på 4 udgaver om året og en mindst lige så uhørt betaling til journalisterne på 1,50 engelske pund – cirka 15 kroner – per ord.

»Der er folk, som er så meget værd. Tænk på, hvad advokater og finansfolk tjener,« siger han.

Magasinet er tænkt som et britisk alternativ til amerikanske udenrigs-orienterede publikationer. Men McGuire mener, at britiske medier har en fordel frem for amerikanske, når det gælder om at dække den internationale verden.

»London er en langt mere international by end New York eller Washington, fordi Storbritannien ikke er en supermagt. Irak-krigen gav britiske medier et stort boost, fordi de begyndte at forholde sig skeptisk til krigen langt tidligere end de amerikanske medier,« siger han.

Stryker McGuire har selv mange års erfaring med udenrigs-reportager, blandt andet har han dækket OJ Simpson-retssagen og terrorbombningen i Oklahoma City for Newsweek. I 12 år har han ledet bladets London-redaktion, før han i april trak sig tilbage.

Før International Quaterly kan komme på gaden, mangler McGuire dog at finde 70 mæcener, der årligt er villig til at lægge 6.000 pund for at finansiere driften.

0 Kommentarer