Kontant dømt for injurier

DR’s tv-program 'Kontant' har i dag tabt en injuriesag i landsretten. Tre journalister og en redaktionschef skal betale dagbøder, godtgørelse og sagsomkostninger for at have beskyldt boligadministratorer for at have snydt, narret og fuppet. »Jeg er overrasket,« siger redaktør. (Opdateret 13.39: kommentar fra DR tilføjet)

'Kontant' overtrådte loven i en kritisk historie fra 2009 om Boligad­ministratorerne A/S og ejendomsadministrator Ole Ostenfeld. Det har Østre Landsret netop slået fast. Retten har vurderet, at en redaktionschef og tre journalister gik over stregen, da de i programmet påstod, at de kritiserede parter havde ”snydt, narret fuppet, benyttet prispumper og løgn og for at have oppebåret et stiftelsesgebyr på 7 mio. kr. fra Andelsboligforeningen A/B Ringertoften”.

Det skriver Østre Landsret i en pressemeddelelse.

Journalisterne og redaktionschefen er tidligere blevet frifundet i byretten, men er nu blevet dømt til at betale dagsbøder, godtgørelse og sagens omkostninger.

”Landsretten har ved afgørelsen foretaget en afvejning af journali­sternes ganske vidtgående ytringsfrihed og hensynet til Boligadministratorerne A/S' og Ole Ostenfelds omdømme. Dommerne har ikke været enige om denne del af afgørelsen, idet én dommer ville frifinde journalisterne,” står der i pressemeddelelsen fra Østre Landsret.

To af journalisterne og fotograferne var tiltalt for at have filmet retmæssigt på privat grund, men de blev frikendt.

”Jeg er overrasket over, at landsretten er nået til et så anderledes resultat end byretten. Jeg glæder mig til gengæld over, at landsretten frifinder DR's medarbejdere for at have filmet uberettiget på privat grund, da de uanmeldt mødte op for at interviewe en repræsentant for Boligadministratorerne. Vi vil nu nærlæse dommens præmisser og derefter vurdere, hvorvidt vi ønsker at gå videre med sagen og forsøge at få den behandlet af Højesteret,” skriver redaktør på 'Kontant' Lisbeth Kølster i en pressemeddelelse.

13.39 opdateret med kommentar fra DR

0 Kommentarer