Konstruerede billeder diskvalificeret fra ÅP

Flere enkeltbilleder og serier er blevet taget ud af konkurrencen Årets Pressefoto. Billederne var for konstruerede og 'shoppede'.

Flere enkeltbilleder og serier er blevet taget ud af konkurrencen Årets Pressefoto. Billederne var for konstruerede og 'shoppede'.

Holdet bag Årets Pressefoto har taget helt nye metoder i brug. Mandag aften besluttede det såkaldte Udstillingsudvalg at fjerne en række billeder fra konkurrencen inden dommerne fik mulighed for at tage stilling til dem.

Det skriver pressefotografforbundet.dk.

»Vi spilder dommernes tid, hvis de skal bruge kræfter på at diskutere billeder, der alligevel bliver sorteret fra senere,« siger Lars Lindskov, der både er formand for Udstillingsudvalget og Pressefotografforbundet, til pressefotografforbundet.dk.

To serier og tre enkeltbilleder er blevet diskvalificeret i konkurrencen, fordi de ikke overholdt retningslinjerne for billedbehandling. Nogle af billederne var ikke direkte manipulerede, men de var sat sammen og adskilt med rammer. Dermed overskred de grænsen for, hvor mange billeder man må indsende.

De to serier er blevet udelukket for konkurrencen, fordi de var blevet gjort for mørke ved hjælp af Photoshop. Dermed opfyldte fotografierne ikke reglen om, at billedet skal være en troværdig gengivelse af, hvad der skete foran kameraet i eksponeringsøjeblikket.

»Det kan være fint at gøre dele af billedet lidt mørkere, men i disse tilfælde har fotografen lukket dele helt ned i sort og på den måde helt fjernet dele af billedet helt. Den går ikke,« siger Lars Lindskov, der altså har været med til at fjerne billeder inden dommerne så dem

Også dommerne selv har i år et lidt mere kritisk blik på Photoshop. Flere serier er blevet sorteret fra, fordi de var overbehandlede.

Dommerne regner med at være færdige med at vurdere billederne i dag onsdag. Priserne for Årets Pressefoto bliver uddelt 2. marts.

0 Kommentarer