Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:08 22.11.2022 Ritzau

Konspirationsteoretiker flyttede formue for at undgå milliarderstatning

Den amerikanske konspirationsteoretiker Alex Jones har flyttet rundt på sin formue for at undgå at betale milliarderstatning.

Det skriver Washington Post mandag.

Alex Jones havde spredt løgne om, at et skoleskyderi på skolen Sandy Hook Elementary i USA i 2012, hvor en 20-årig mand dræbte 26 mennesker, ikke fandt sted.

Alex Jones er blevet idømt bøder på milliarder for at lyve om det. Pengene skal betales til pårørende til de dræbte og til en FBI-agent.

Den 10. november blev Alex Jones og hans selskab dømt til at betale yderligere 473 millioner dollar (omkring 3,5 milliarder kroner) for løgnene om skoleskyderiet.

Godtgørelsen kom oven i en enorm erstatning på 965 millioner dollar, som han i oktober blev dømt til at betale for løgnene om skolemassakren.

Washington Post skriver, at Alex Jones, som ejer mediet Infowars, begyndte at flytte rundt på sine formuer, da det blev klart for ham, at han kunne blive dømt i retssagerne, hvor forældre til dræbte børn var gået til domstolene for at få stoppet udbredelsen af løgnene om, at massakren var opdigtet.

SENESTE NYT

Flere nyheder